Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Heroin jsem pašovala několikrát! Tereza se podle pákistánských médií přiznala soudci

Autor: dce, ČTK - 
7. února 2018
17:22

Pákistánský soud ve středu prodloužil o dalších osm dní vazbu Tereze H. (21), která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Podle místních médií se navíc Tereza poprvé přiznala k pašování drog. Navíc měla napráskat i kamarády.

Terezu ve středu čekalo další jednání o vazbě a opět ji soud o osm dní prodloužil. Vzhledem k tomu, jakým obviněním čelí, se ovšem ani nedalo předpokládat, že by byla propuštěna. Celníci ji totiž začátkem ledna zadrželi na letišti s kufrem plným drog.

Soud, který rozhodne o trestu, se bude podle Terezina právníka konat nejdříve za půl roku. Že vyšetřování případu dál pokračuje, potvrdila i mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Dodala, že soudnímu jednání je vždy přítomen zástupce české diplomacie, který monitoruje, zda jednání probíhá podle mezinárodních standardů.

Podle pákistánského serveru Samaa.tv Tereza během středečního soudního jednání prozradila nové informace. Ačkoliv po celou dobu s policií a vyšetřovateli spolupracuje, až nyní se údajně přiznala, že Pákistán v minulosti několikrát navštívila kvůli pašování heroinu. Navíc byl podle jejích slov do celé věci zapojen i někdo z jejích přátel.

Přitom Tereza dříve prohlašovala, že o předmětech ukrytých v zavazadle věděla, netušila však, že jde o heroin. Nyní přiznala, že jí při činu prý pomáhali také někteří Pákistánci.

Ve středu rovněž vyšlo najevo, že policii se již podařilo zadržet Terezina šéfa a údajného milence T. T. Tárika, kterého od minulého týdne hledal Interpol.

Video  Zpověď Simony H., společnice pašeračky Terezy (21): V Pákistánu jsme byly spolu! Jak to tam chodilo?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Greta ( 15. února 2018 14:16 )

Jak může matka tvrdit o dceři že o drogàch nevěděla, ruku do ohně nejde dát za nikoho a 9 kg v kufru to není 1 kg, nebo si kufr nebalila sama? Taky věřila že jde jen fotit.

kapturek ( 8. února 2018 15:08 )

ta uz ma nadupano az az, strcit do ni pero je jak hodit sisku salamu do chodby

kapturek ( 8. února 2018 15:03 )

takze priznala ze od pocatku lze, navrhuji jednoduche reseni, nechat si tu ku.rvu tam ve vezeni a uz nikdy o ni v CR nepsat, proc mame cist kazdy den o nejake zasrane spine?

1plus1 ( 8. února 2018 14:24 )

Pepape: včera, psal ten její muhamed, že je nevinná

tosto ( 8. února 2018 13:56 )

.....Dodala, že soudnímu jednání je vždy přítomen zástupce české diplomacie, který monitoruje, zda jednání probíhá podle mezinárodních standardů. . . Ona dle mezinárodních standardů pašovala - co ji síly stačily - heroin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání