Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt matky a dvou dětí šetří jako vraždu! Těla v domě ležela týdny, našel je otec

Video se připravuje ...
Autor: ČTK ljš - 
6. února 2018
10:31

Další rodinná tragédie! Úmrtí dvou žen a jednoho muže, kteří byli v pondělí objeveni v domě ve Zlíně, vyšetřuje policie jako vraždu. Příčinu smrti objasní nařízená pitva. Sousedé uvedli, že nikoho z trojice neviděli přes dva měsíce.

Policie vnikla do rodinného domu v místní části Podhoří, vzdáleného necelé tři kilometry od centra krajského města na základě upozornění v pondělí odpoledne. Uvnitř našli tři těla. Podle policie patří šedesátileté ženě, její čtyřiatřicetileté dceři a sedmatřicetiletému synovi. O jejich nálezu informoval policii pětašedesátiletý příbuzný zemřelých, podle webu TN.cz se jednalo o otce rodiny. 

Z počátku se spekulovalo o tom, že rodinu mohly zabít zplodiny z kamen, o den později však policie potvrdila, že případ vyšetřuje jako vraždu. Příčinu jejich smrti objasní nařízená soudní pitva,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vyšetřování přitom bude velmi komplikované. „V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci. Příčinu úmrtí nám objasní nařízené soudní pitvy. I dnes budou kriminalisté na případu intenzivně pracovat a zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu,“ uvedla Javorková. Do prověřování byl podle ní nasazen maximální počet kriminalistů tak, aby byla tragická smrt tří osob objasněna co nejdříve.


Znali jste zavražděnou rodinu? Tušíte, co mohlo jejich tragické smrti předcházet? Napište na tip@blesk.cz nebo zavolejte na číslo 724014586.


Trojice se bohužel se sousedy příliš nestýkala a v domě navíc žila v nájmu. Místní se proto domnívali, že se rodina odstěhovala. „Tak dva až dva a půl měsíce jsem je nezahlédl. Byla tam tma, nikdo nevynášel odpadky. Když byl sníh, tak ho nikdo neuklízel, ani stopy ve sněhu jsem neviděl. Dokonce zmizela i jejich kočka,“ uvedl jeden z nich pro Deník.

Na místo nálezu těl vyjížděli v pondělí odpoledne policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování případu převzali. „Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně – pobočka ve Zlíně,“ sdělila mluvčí. K prohlídce těl zemřelých přivolala policie i rychlou záchrannou službu.

Když se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři vraždy. V dubnu ubodal osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku svou někdejší o osm let mladší přítelkyni. Na konci září zaútočil osmadvacetiletý muž nožem na své dvě nezletilé děti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Tříletá dívka zemřela, pětiletý chlapec skončil v nemocnici. O prvním listopadovém víkendu jednašedesátiletá žena v rekreační chatě v Senince na Vsetínsku několikrát bodla kuchyňským nožem do hrudníku svého pětapadesátiletého muže, který následkům útoku podlehl.

beda88 ( 6. února 2018 17:14 )

to jsi zcela na omylu, trest smrti bylo to jediné, čeho se báli. dnes dostanou za vraždu 12 let, po 8 letech je pustí. takhle si cení stát naše životy.

beda88 ( 6. února 2018 17:12 )

když pronajali i dům po Dahlgrenovi?

Imro Duri ( 6. února 2018 15:29 )

A čo sa dnes u Vás stalo bratia? Prečo dnes nemá Terka nový nadpis? Ako to že dnes neni na hlavnej stránke? Teraz neviem čo si počnem, čo povedal dnes právnik?

bobou ( 6. února 2018 14:34 )

Rozhodně nejsem denent. Nesnáším diskuse na této úrovni. Já jsem napsal, že p. Havel se zasloužil, ne, že rozhodoval o jeho zrušení. Pokud mne paměť neklame, tak se hned po roce 1989 podepisovala petice pro zrušení trestu smrti a spousta lidí ji v té euforii podepsala a hlavně na základě přímluvy pana Havla a ani nevěděli, že je to podmínka pro přijetí do EU. EU nám diktuje celou dobu, ale je dobře, že se nám to díky Vám neustále opět a opět připomíná!!! A na závěr, mnoho států, které trest smrti zrušily jej zase obnovily a nebo o znovu zavedení uvažují.

Mamba ( 6. února 2018 14:32 )

Docela divný případ. Nikdo je týdny nepostrádal,nikomu nic nebylo divné.Pokud nikdo z nich nepracoval,tak to asi byly prachy za ČID,jinak by museli chodit na sociálku,nebo socka k nim. Ikdyž toho moc nikdo neví zatím,něco na tom případu dost smrdí§§§§

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání