Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Igor ubodal manželku (†41) v policejním autě: Inspekce je obvinila! Hrozí jim dva roky

Autor: lm - 
4. února 2018
13:14

Myslela si, že v policejním autě bude v bezpečí, jenže právě tam přišla rukou násilnického manžela o život. Trest nyní nehrozí jen vrahovi, ale i policistům, kteří tragédii nezabránili.

Případ se odehrál loni v srpnu v Nové Bani na středním Slovensku. Manželé Igor (50) a Ľubica (†41) tu žili v sociálním bytě i se svými třemi dětmi. Osudného večera se pár začal hádat a žena s pláčem vyběhla za sousedem, aby zavolal policii. Přivolaným mužům zákona řekla, že se svého manžela bojí a nechce s ním být v jednom bytě a chce odjet s policisty pryč.

Zanedlouho z bytu vyběhl i Igor a manželku na kolenou prosil, aby se vrátila domů. Podle policistů nebyl agresivní a dvanácticentimetrový nůž, kterým ženu následně ubodal, měl dobře ukrytý. Násilník se na ženu vrhl, když si sedla na zadní sedačku k policistům a začal ji bodat do přední části trupu. I před okamžitý zásah policie a následnou první pomoc žena brutální útok nepřežila.

Trest nyní nehrozí jen agresorovi, ale i dvěma policistům, kteří ženu neochránili. "Vyšetřovatel Inspekce ministerstva vnitra obvinil dva policisty z trestného činu maření úkolu veřejného činitele. Momentálně probíhají další procesní úkony," vysvětlila TV Markíza mluvčí slovenského ministerstva vnitra. O jejich vině nyní rozhodne soud, v případě odsouzení jim hrozí až dvouletý trest.

Monikay ( 4. února 2018 13:27 )

Policajti to podcenili, neměli k ní vůbec manžela pouštět, i když se začal chovat prosebně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání