Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech vězněný v Kambodži za zneužívání dívky: Její bratr dostal auto od podezřelé neziskovky

Autor: dce - 
2. února 2018
14:56

Už tři měsíce strávil Čech Václav P. (46) ve vězení v Kambodži. Čeká na soud kvůli údajnému zneužívání 14leté holčičky, které říkají Nikol. Václav svou vinu popírá, dívce jen pomáhal v tíživé situaci. Tvrdí, že se ho snaží křivě obvinit neziskovka APLE. Od té taky nyní dostal bratr Nikol auto...

Václava, kterému kamarádi neřeknou jinak než Wendi, v Kambodži pomáhal malé Nikol a její matce, které obě trpí nemocí AIDS. Žily kvůli své nemoci na okraji společnosti – obě na tom byly fyzicky i psychicky velmi špatně, malá Nikol prakticky ani nemluvila. Wendi jim pomohl k lepšímu životu, bral je na výlety, kupoval jídlo a oblečení.

Na konči října ho ale místní policie obvinila ze sexuálního zneužívání dívenky a Wendi skončil ve vězení. Podle jeho přátel je obvinění nesmyslné a stojí za ním neziskovka APLE, která měla výhrůžkami i úplatky dosáhnout zadržení Čecha. Že jsou v případu zapleteni, údajně potvrzuje i další indicie...

„Bratr Nikol dostal od nejskvělejší neziskovky APLE nové auto. Zato dohlíží na to, aby se k Nikol a její matce nikdo nepřiblížil, a také aby, nedej Buddha, neodjely někam bez jeho bratrského dohledu. Bratříček se zkrátka vyznamenává v žoldu Aple,“ napsal na sociálních sítích Wendiho kamarád.

„Ona neziskovka je v Kambodži proslulá svými nevybíravými a protizákonnými praktikami, například placením dětských provokatérů, kdy si reakce turistů na setkání s těmito dětmi nahrává na video a fotografuje. Dělá všechno pro to, aby za mříže dostala toho, kdo se stane jejím cílem, ať to stojí, co to stojí,“ vysvětlil již dříve.

Co Wendiho čeká dál, je zatím ve hvězdách. Minimálně ještě tři měsíce bude muset strávit ve vazbě, poté by měl být zproštěn obvinění a propuštěn, anebo začne soud.  V případě odsouzení mu hrozí až deset let ve vězení.

villon ( 2. února 2018 18:25 )

Proč ty lidi nepomáhají u nás? Taky by našli potřební... Možná by si pomoci i vážili, stejně tak i okolí.

defakto ( 2. února 2018 15:45 )

... jen at si svých 10 let klidně odsedí a nejlepší by bylo jej vykastrovat ještě ve vězení !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání