Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vraťte Terezu zpátky do Česka! Lidé za pašeračku podepisují na internetu petici

Autor: ljš - 
1. února 2018
19:01

Jsme lidé, ne barbaři! Tak se jmenuje petice, kterou na internetu podepisují lidé bojující za vydání pašeračky Terezy H. (21) z Pákistánu zpátky do Česka. Nezlehčují nijak její čin, věří ale, že si zaslouží trest „odkroutit“ v evropských podmínkách.

„My, občané České republiky, žádáme Ministerstvo spravedlnosti ČR, aby za předpokladu, že (Tereza H., pozn. red.) udá všechny své komplice v Evropě a zejména v ČR, vyvinulo maximální úsilí, aby si mohla trest odsedět ve věznici s maximální ostrahou v naší vlasti,“ píší autoři petice.

Petici zatím podepsala padesátka lidí, kteří věří, že za činem Češky je mladická nerozvážnost, která by neměla být trestána drsným pákistánským kriminálem. „Tereza je mladá, ve věku blízkém věku mladistvého, a proto by měla dostat za výše uvedených podmínek šanci si trest vykonat v podmínkách evropského standardu,“ vysvětlují.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům.  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

„Občané Pákistánu nám verbují mladé lidi na pašování drog a jako jeden z největších distributorů drog by (Pákistán, pozn. red.) měl tuto argumentaci zohlednit a Tereze umožnit trest vykonat v plné výši v ČR,“ uzavírají petenti.

Podle právníka Češky jsou však šance, že by mohla být v tuto chvíli vydána zpátky do vlasti, nulové, protože mezi oběma zeměmi neexistuje příslušná dohoda. Tereza tak v Asii stráví s jistotou ještě minimálně půl roku, než si vyslechne rozsudek. „V případě pravomocného odsouzení pákistánským soudem by bylo možné předání odsouzené k výkonu trestu do ČR, a to na bezesmluvním základě. Musela by s tím souhlasit i pákistánská strana,“ uvedla pro Deník mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Tereza H. byla zadržena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu, které převážela pod falešným dnem svého kufru. S vyšetřovateli začala okamžitě spolupracovat a v zemi tak začala vlna zatýkání. V poutech zatím ale skončilo jen několik menších ryb. Ti dívku ubytovávali, zajišťovali údajné focení apod. V hledáčku policie je však také Terezin britský šéf přezdívaný Tárik.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka.  - youtube.com
Video se připravuje ...

 

boroboro ( 4. května 2018 18:37 )

 Kde se dá podepsat petice za to, aby si ji tam nechali? Má na svědomí spoustu životů, pokud už párkrát převezla.

11karel11 ( 17. dubna 2018 13:58 )

Petici za *** a pašeračku? To je vtip? Jen ať zůstane tam kde je, a je potrestána po zásluze.

haha ( 12. března 2018 15:39 )

9 kg Heroinu....víte co je to dávek? co zničených rodin? Nelituji ji ani trochu,je to prachsprostá kurva,která pro peníze udělá cokoli.Že jí to nevyšlo? Riziko podnikání, S TÍM SE POČÍTÁ....Kdyby jí to vyšlo,tak měla excelentní výdělek.Jí byli také u ***e ti mladí,co by si tu drogu vzali.........tak ytřeba z mladické nerozvážnosti

jebulin ( 8. března 2018 06:58 )

Ne, byla to Bára Štěpánová!

japome ( 25. února 2018 07:50 )

tak ty podpisy bych chtěl vidět - zlatý oči holčičko - jen si to odseď

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání