Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Lovec (†75) měl na mušce výstavního lva: Kamarád muže omylem zastřelil

Autor: lm - 
31. ledna 2018
19:00

Obrovskou smůlu měl pětasedmdesátiletý lovec z Chorvatska, který se vydal na lov exotických zvířat do Afriky. Zrovna když měl na mušce výstavního lva, jeho kamarád ho postřelil. Lovec zraněním podlehl. Ochránci zvířat na sociálních sítích jeho smrt oslavují.

Bývalý chorvatský hoteliér si v důchodu užíval své největší vášně – lovu vysoké zvěře. Podle blízkého přítele se na sousední kontinent vydal poté, co v Evropě ulovil snad každé zvíře, které mohl. Sobotní lov v Jihoafrické republice se mu ale stal osudným.

Pero Jelinic (†75) se spolu s kamarády vydal střílet lvy, kteří jsou chováni v zajetí jen pro tento účel. Jednoho skolili a zrovna byli na stopě druhému, který měl být výstavní trofejí. V momentu, kdy měl chorvatský lovec zvíře na mušce a chystal se vystřelit, vystřelila omylem zbraň jeho kamaráda a lovce trefila. „Nebyla to vražda, šlo nešťastnou náhodu,“ uvedl přítel lovce a očitý svědek jeho smrti Divo Curlica.

Pro postřeleného muže přiletěla helikoptéra, po převozu do nemocnice ale zranění podlehl. Místní policie případ vyšetřuje jako zabití z nedbalosti. Ochránci zvířat na sociálních sítích smrt muže oslavují. Dlouhodobě totiž bojují proti lovu lvů v zajetí, na kterém si Jihoafrická republika postavila byznys. Zvířata jsou držena na omezeném a oploceném území bez šance na útěk, aby lovci měli větší šanci kořist usmrtit.

Video: Sexy lovkyně Michaela: Pro zábavu nestřílím! A přestat nehodlám!

Video  Sexy lovkyně Michaela: Pro zábavu nestřílím! A přestat nehodlám!  - Blesk TV, Zuzana Brzáková
Video se připravuje ...

nemocna ( 17. října 2018 23:30 )

takové lidi by se měli zlikvidovat, nehorázné chování k zvířeti které nemá možnost utéci, to nejsou lovci ale vrazi kteří zabíjí zvíře v úzkých bezcitové lhostejní, je zahnat do rohu a střílet do nich, dobře že je o jednoho vraha méně, doufám že další bude následovat a ti co chovají v ohradách lvi na střílení pro peníze doufám že je lvi napadnou a sežerou, ta bezcitná kráva z Čech Michala at je prostřílená jako cedník a škvaří se v pekle za takové chování ke zvířatům, nemá právo je zabíjet a už vůbec ne jen pro zábavu vražedkyně, už aby tě zvířata zlikvidovala hroznou smrtí nejlépe za živa roztrhat, hodila bych tě lvům zvířata se mají chránit a pomáhat jim mají také právo žít na této planetě, modlím se at chcípneš co nejdřív

wilddog ( 1. února 2018 10:10 )

Tyhle ubožáci se snad můžou ukájet jen pocitem, že někoho zabíjej. To není žádný lov, jen poprava. Zvířata v Africe před člověkem neutíkaj.

hafblaf ( 31. ledna 2018 21:10 )

Zásah shora.

andorea ( 31. ledna 2018 20:19 )

Pokud je někoho vášní zabíjet pro zábavu zvířata, tak pak mi ho není ani sekundu líto.

naidka ( 31. ledna 2018 20:02 )

To se stane, že puška sama vystřelí. V tomto případě vystřelila dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání