Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie v dole OKD: O život přišel dělník (†52)

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Krušina / Blesk)
Autor: ČTK ljš - 
29. ledna 2018
07:43

V dole na Karvinsku přišel v pondělí o život dvaapadesátiletý polský horník. Muž pracoval jako pomocník lokomotiváře. Neštěstí se stalo během přepravy zaměstnanců. Když se zjistilo, že nedorazil se skupinou horníků do cíle, ihned po něm bylo vyhlášeno pátrání a jeho tělo bylo nalezeno u dopravní cesty. 

„Na místo byl neprodleně povolán lékař Hlavní báňské záchranné stanice, který úmrtí polského horníka potvrdil,“ uvedl mluvčí mluvčí těžební společnosti OKD Ivo Čelechovský.

Neštěstí se stalo po 03:00 v oblasti Doubravského ohradníku v Důlním závodě 1, který zahrnuje doly ČSA, Lazy a Darkov. Polský horník byl zaměstnancem dodavatelské firmy Alpex.

 

„Příčinu smrtelného úrazu nyní šetří komise složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu pro území krajů Moravskoslezského a Olomouckého, Police ČR, vedení OKD, zástupců dodavatelské společnosti Alpex a zástupců odborové organizace,“ uvedl Čelechovský.

Jde o první letošní smrtelný úraz v OKD. V letech 2016 i 2017 tam zemřeli vždy dva lidé. Loni v prosinci zahynul ve Stonavě pětapadesátiletý polský horník, kterého zavalila hornina, a v únoru rovněž ve Stonavě dvaapadesátiletý polský horník. Také o rok dříve byli oběma zemřelými polští horníci: jeden zemřel v lednu při otřesu v Dole Darkov a pak v červnu horník zasažený padající horninou.

pajato73 ( 29. ledna 2018 07:57 )

v Ostrave je tolik nezamestnanyh horniku a tam delaji Polaci??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání