Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Krutá panička obarvila fenku na fialovo: Barva na vlasy pro lidi ji málem zabila!

26. ledna 2018
21:46

Hloupost a krutost některých lidí nezná mezí. Vyprávět by o tom mohla fenka Violet, kterou její panička obarvila na fialovo. Použila ale barvu na vlasy a psa málem zabila.

Fenka křížence maltézského psíka se dlouhé tři měsíce léčila s vážnými chemickými popáleninami v útulku v Pinellas na Floridě. Podle ochránců zvířat jí je způsobila bývalá panička, když se ji snažila obarvit na fialovo, aby dostála svému jménu (violet- fialová).

Barva na vlasy pro lidi ale dvoukilového pejska málem zabila. Violet utrpěla vážné chemické popáleniny, otekly jí oči, byla malátná a zanedlouho jí slezla kůže. Fenku museli dokonce uvést do anestézie, aby netrpěla bolestí. I když se zdálo, že nepřežije první noc, zaměstnancům útulku se podařilo ji »vypiplat« zpět do zdravé podoby.

Violet dokonce našla nový domov a milujícího páníčka, který jí už snad neublíží. Ochránci zvířat zároveň varovali ostatní, aby podobné věci ani nezkoušeli. "Prosíme, nepoužívejte barvy na vlasy určené pro lidi na své psy. Chemikálie v barvách na vlasy jsou toxické a psům způsobují celou řadu povrchových zranění, jako třeba popáleniny a slepotu, a protože prvním instinktem zvířete je se olízat, může to vést i k otravě a popáleninám trávicího traktu," uvedli.

Na proměnu fenky se můžete podívat v galerii pod článkem. Upozorňujeme, že některé fotografie jsou drastické povahy a nejsou vhodné pro děti a slabší povahy.

Video: Týraný Ben nepřežil, »páníček« ho nechal zarůst a vyhladovět

wildcat ( 27. ledna 2018 09:07 )

a co takhle citová vazba ke zvířeti? To není užitečné? Babu bych natřela na fialovo nesmytelnou barvou. I gaučový smeták je zvíře které si zaslouží slušné zacházení.

europa ( 27. ledna 2018 05:47 )

Zbytečný jsou akorát "lidi" jako jsi ty, tupé hovado bez citu, na kterém není nic lidského. Právě kvůli takovým "takylidem" má čím dál víc lidí radši zvířata.

hejpockej ( 27. ledna 2018 05:09 )

nechapu, proc lidi jako mislivec na tady blekota jeho nazory... kdyz na psa nemas prachy, tak si ho neporizuj, nikdo te nenuti... jsou lidi co na to maji, a nejen na psy, muzou si poridit cokoliv, a smejdi jako ty jen zavidi anebo kritizujou... a k cemu jsi nasi spolecnosti ty? jenom zabiras misto, plytvas nase zdravotnictvi, seres, smrdis, a zeres... a co z tebe kdo ma? nic... a z chcipnes ani ten pes po tobe nestekne... zbyde po tobe jen smrad bordel a dluhy.. smejde zbytecnej...

hejpockej ( 27. ledna 2018 05:05 )

myslivec plivanec, tohle je svobodna zeme, a lidi maji pravo mit treba deset psu, do toho ti nic neni. Kdo si myslis ze jsi, rozkazovat lidem co si maji porizovat za jejich penize? starej se o sebe, ty starej zavistivej smejde..

kerloss ( 27. ledna 2018 00:16 )

psy a kocky pry nemaji zrat to co lidi, stejne to lidi davaji tem zvířatům a to je tak miluji ze je sami vlastne zabiji. Jsou to lidi tyrani zadna laska ke zvbiratum je to sobectvi nechteji bejt ve vetsine pripadu sami.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání