Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šest let u soudu: První slovenský terorista zná definitivní verdikt

Autor: mav, TV JOJ - 
24. ledna 2018
19:00

Ladislav Kuc, kterého v minulosti označovali za prvního slovenského teroristu, už zná definitivní verdikt. Košičana soudili mimo jiné za odpálení bomby před fastfoodem, vydírání a vyhrožování. O jeho dalším osudu dnes rozhodl košický krajský soud.

Krajský soud uzavřel proces po dlouhých šesti letech řízení.  A Kucův původní trest ještě zvýšil. Loni v listopadu soud prvního stupně Košičanovi vyměřil 10 let. Tehdy šlo v pořadí o třetí verdikt. S tímto rozhodnutím nebyl spokojen jak obžalovaný, tak státní zástupce a obě strany se odvolaly.

Kuc nestojí jen za výbuchem bomby. Spáchal dalších devět závažných trestných činů, a tak mu soud k trestu přidal další dva roky. Ukládá obžalovanému Ladislavu Kucovi úhrnný trest odnětí svobody ve výši 12 let nepodmíněně," vynesl verdikt předseda senátu. Kuce poslal do ústavu pro výkon trestu se středním stupněm střežení.

Obhájkyně v celém řízení poukazovala na duševní poruchu svého klienta. Tou údajně trpěl již před spácháním skutků. Soud ji ale neuznal.

Rozsudek je pravomocný, obhajoba však zvažuje i mimořádné opravné prostředky. Kuce v této chvíli zřejmě těší, že se nevrátí do Leopoldova, kde se mu podle slov jeho obhájkyně rapidně zhoršil zdravotní stav. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání