Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Soud s Terezou v Pákistánu: Mladá Češka nepřišla! Náhlé komplikace s policií

Autor: dce, ČTK - 
24. ledna 2018
10:43

Středeční soud, který měl rozhodovat o dalším osudu Terezy H., která je v Pákistánu za mřížemi kvůli pašování drog, skončil bez posunu pro mladou Češku. Ta totiž do soudní síně nedorazila a jednání muselo být odročeno na konec ledna.

Soud v Láhauru měl ve středu rozhodovat, co bude dál s Češkou Terezou H. (21), která je ve vazbě kvůli pašování drog. V kufru jí na letišti cestou do Abú Zabí našli devět kilogramů heroinu. Soud měl jednat o prodloužení vazby, která ve středu končí.

Tereza k soudu ovšem nedorazila! Místní policie totiž stávkuje kvůli potyčkám se studenty na Paňdžábské univerzitě, při kterých bylo mnoho strážců zákona zraněno. Právě kvůli tomu podle serveru Dailypakistan.com policisté Terezu k soudu nepřivedli a jednání tak muselo být odročeno na 30. ledna.

O vazbě se ovšem rozhodne ale i v její nepřítomnosti, a to na základě předložených důkazů. „Soud o prodloužení formálně rozhodne v průběhu dneška, teď to zatím není. Bylo oznámeno, že to tak dneska bude,“ řekla mluvčí na základě informací od zástupkyně české ambasády. 

Pákistánci Češce umožnili setkání s honorárním konzulem, který jí poskytl potřebné informace. „Předal jí vzkazy od rodiny, doporučil jí, aby spolupracovala s vyšetřovateli,“ uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. „Zdravotně je na tom dobře, na podmínky ve věznici si nestěžovala,“ doplnila. Dívka také dostala balíček základních potřeb, který pro ni připravili zaměstnanci ambasády v Islámábádu.

Termín soudního líčení, v němž se bude rozhodovat o případné vině zadržené, zatím stanoven nebyl. 

pupak ( 25. ledna 2018 01:16 )

Proč? Ať si užije 30 let v pákistánském kriminále. Stejně bude dělat to, co umí nejlíp, jen to bude zadarmo a pořád.

dudinka ( 24. ledna 2018 21:35 )

Chudáček Zeman, takže on to vlastně byl tak trochu disident, co. Za socíku šíleně trpěl - a to ho má jako opakovaně předurčit na post prezidenta?!

Napajedlacek ( 24. ledna 2018 19:48 )

 Aby to bylo vyvážené, dávám tady životopis Zemana a Drahoše na porovnání: V roce 1963 kvůli referátu o T. G. Masarykovi nesměl Zeman pokračovat ve studiu na vysoké škole - slušný Drahoš studuje vysokou školu. Zemana v roce 1970 pro nesouhlas se sovětskou okupací nechce nikdo zaměstnat, sežene práci až po dvou letech.V roce 1984 opět je Zeman vyhozen z práce za své protikomunistické postoje, slušný Drahoš v roce 1985 odjíždí na studijní pobyt na univerzitu v Hannoveru. V roce 1989 v Technickém magazínu vychází článek Miloše Zemana Prognostika a přestavba, který kritizuje socialistický režim, Zemana kvůli článku propouští z jeho zaměstnání v Agrodatu. Slušný Drahoš v témže roce půl roku pobývá na univerzitě v Sao Paulu. V roce 1989 se Zeman účastní demonstrací a stává poslancem za Občanské fórum. Co dělal v této době Drahoš není známo neb proč to tají - tedy kromě toho, že je v Sao Paulu, kam ho bolševici bez problémů pustili.

sugarbitter ( 24. ledna 2018 19:03 )

S Drahošem by se vracela i tlupa řádící v devadesátých letech, tedy krok zpět. Nejlepší vyrianta je Zeman, který podpoří jako premiera Babiša. Lépe než aby to byl Fiala a návrat ODS a TOP 09.

sugarbitter ( 24. ledna 2018 19:00 )

Usmívat se v takové situaci/ byt jen naoko/, může jen retardovaná žena.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání