Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hrozí Tereze pomsta od drogového gangu? Hraje vabank, jde o život, míní expert Šándor

Autor: ljš - 
21. ledna 2018
17:01

Začala zpívat a u soudu si tím jistě pomůže. Není to ale pro Terezu H., zadrženou v Pákistánu s 9 kily heroinu, dvousečná zbraň? Měla by se obávat pomsty ze strany pašeráků, jejichž zatýkání její výpověď spustila? 

Tereza začala hned po svém zadržení s pákistánskými celníky spolupracovat. Ochotně jim řekla o svém kontaktu v Anglii a nabídla se, že dohledá v telefonu jeho fotografii. Hned se ale zděsila: „Ježíš, on mě zabije,“ zoufala si v češtině.

Bezpečnostní expert Andor Šándor předpokládá, že se dívce její kooperace s celníky u pákistánského soudu vyplatí. „Ale nedokáži odhadnout, kolik ta ‚sleva‘ může na tom závěrečném účtu být,“ řekl Blesk.cz.

Jenže je tu i druhá strana mince, o které Tereza vzhledem ke svým obavám o život, které vyjádřila u výslechu, jistě ví. „Pokud ti lidé, co je shodí, budou zadrženi a dostanou nějaký vysoký trest, tak se samozřejmě nedá vyloučit, že by se jí mohl pomstít ještě někdo jiný, kdo třeba nebude odhalen a je součástí té sítě,“ míní Šándor.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

„Ona si musí umět dobře spočítat, do čeho půjde a do čeho nepůjde. Podle mého soudu teď prostě hraje vabank a jde jí především o její vlastní život, o to, jak dlouho z toho života stráví v kriminále, a jestli ho stráví v tom pákistánském nebo v českém,“ dodal.

Podle Šándora není pravděpodobnost, že by se na dívku někdo dostal v současné chvíli, kdy je ve vazbě, velká. „Ale vyloučit se to nedá. Předpokládám, že ta jejich vězení nejsou společná, jsou oddělená pro ženy a muže, takže tam ta hrozba nemusí být taková. Netuším ale, kdo jsou členi toho gangu, a netuším, jak tam lze podplácet pracovníky vězeňské služby atd.,“ uvedl.

Podle něj záleží na tom, jak vážně Terezina výpověď ohrozila strukturu drogové skupiny. „A také na tom, jaký zájem by ta struktura měla na tom, aby všem ostatním ukázala, že když se něco takového stane a budou mluvit, může je potkat stejný osud,“ vysvětlil expert.

Tereza musí doufat, že si jí vyšetřovatelé budou hledět. „Dá se předpokládat, že Pákistánci, pokud ta výpověď je cenná nebo bude cenná, přijmou nějaký systém její zvláštní ochrany, tak aby se jí něco nestalo,“ uzavřel.

Video  Kamarádka zadržené pašeračky Terezy (21): Jak jsme jezdily za klienty do Švýcarska...  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video  Simona H. o zadržené Tereze: Je v klidu a čeká na pomoc! Od koho?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Atttttttttt ( 30. ledna 2018 00:48 )

 Co se má stát to se stane. Nemá se přát nic zlého jelikož karma existuje. Chraň tě bůh . Toto jsi měla rozmyslel. To není sranda. Drogy jsou konečná. Osud máš ve svých rukou děvče. Jsi mladá. Až budeš starší třeba třeba vše přehodnotis a pochopíš. Život není jednoduchý 😢

pinkfloyd23455 ( 29. ledna 2018 20:52 )

at tam svina zčerna !!těm mladej kurv..m jde jen a jen o prachy hlavně nic nedělat tahat z chlapu penize a vozit si *** v lamborghini jenže tak to vy kurvy neni!!

11karel11 ( 29. ledna 2018 13:00 )

S tím musí počítat, že ji to neprojde.

sama005 ( 22. ledna 2018 17:55 )

pro kocku..absolutni souhlas s Tebou..napsano od srdce a to se mi libi

sama005 ( 22. ledna 2018 17:49 )

pro kocku..samozrejme,ze to neni zadarmo..ale jestlize ve statni kase je 850 000Kc nazbyt na vytvoreni jedinecneho Czech red artu radoby lavicky ,tak muze byt i na vezeni pro devce,ktere by tam ti primitivove utyrali k smrti..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání