Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dášu bodl do krku vlastní syn (16): Zaútočil před zraky sestřičky Saši (11)

Autor: shp - 
19. ledna 2018
19:27

Vila na hlavní ulici ve slovenských Velkých Uhercích se stala místem krvavého rodinného dramatu. Teprve šestnáctiletý gymnazista Matthew bodl do krku svou mámu Dášu (43). K útoku došlo před zraky malé sestry Saši (11).

Podle trenčínské krajské policejní mluvčí Eleny Antalové způsobil Matthew skládacím nožem bodné zranění v oblasti krku. Policisté mladíka zadrželi přímo v domě a umístili ho do vyšetřovací vazby. Podle informací webu Pluska.sk u mladíka našli i sekyru.

K útoku došlo v úterý po poledni. Mámě s děvčátkem se ve strachu podařilo před útočníkem vyběhnout ven. Prchaly pouze v domácím oblečení. Zvonily na dveře okolních domů, ale nikdo neotvíral. Útočiště našly až v rodinném domku o dvě ulice dál.

"Zazvonila i s dcerkou u brány a prosila o pomoc. Obě byly vystresované a plakaly. Paní měla na krku bodnou ránu, další dvě jsem neviděl, protože si je držela rukou. Komunikovala, dokázala i telefonovat. Když nepřijížděla přivolaná záchranka, sedl jsem do auta a odvezl ji na pohotovost,“ popsal událost svědek.

Na žádost Dáši přivolal policii. Podle všeho byl kanadský manžel ženy Michael v osudný den v zahraničí. „Vyšetřovatel začal trestní stíhání ve věci pokusu o ublížení na zdraví a ve středu z uvedeného skutku mladíka obvinil,“ dodala policejní mluvčí. Matthew skončil ve vazbě, jeho otec jeho počínání nechtěl komentovat.

VIDEO: Slovák Miroslav dostal za vraždu Evy doživotí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání