Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rodiče přivazovali 13 dětí řetězy k posteli: Hrozí jim 94 let vězení!

Autor: ČTK, lm - 
18. ledna 2018
22:33

Rodičům, kteří v americkém státě Kalifornie věznili svých třináct dětí, hrozí 94 let vězení. Ve čtvrtek to na tiskové konferenci podle agentury Reuters oznámila prokuratura, která uvedla, že manželé byli obviněni z mučení, týrání dětí a omezování osobní svobody. Děti, z nichž některé jsou už dospělé, byly bity, drženy v řetězech a mučeny hladem.

„Jsme plně připraveni domoci se v tomto případě spravedlnosti a jednat tak, abychom ochránili oběti před další újmou,“ prohlásil prokurátor Mike Hestrin. Manželům Davidu a Louise Turpinovým je 57, respektive 49 let. Pokud soud jejich vinu uzná a vynese maximální verdikt, stráví ve vězení zbytek života.

Na situaci v domě ve městě Perris, zhruba 110 kilometrů východně od Los Angeles, upozornila policii jedna z dcer, které se podařilo utéct. Dívce bylo 17 let, ale policie se nejdříve kvůli jejímu zbídačenému stavu domnívala, že je desetiletá.

Manželé v domě, ve kterém děti věznili, žili od roku 2014. Nikdo ze sousedů si ale ničeho podezřelého nevšiml. Někteří odborníci v komentářích uvedli, že rodičům se dařilo nepoutat pozornost úřadů očividně i díky tomu, že oficiálně vzdělávali své děti doma.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání