Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Smutný konec pátrání: Mladík (†24) zmizel před 9 lety, kosti našli v kanálu na Berounsku

Autor: ČTK - 
17. ledna 2018
16:40

Policisté zjistili totožnost mrtvého, jehož kosti našli loni v říjnu v Králově Dvoře na Berounsku. Jde o pohřešovaného muže, po němž pátrali od března 2009. Příčina úmrtí zůstává nejasná, řekla dnes ČTK mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

„Na kostech nebylo zjištěno poškození, ale případné poranění měkkých tkání se samozřejmě nepozná,“ uvedla mluvčí.

Kosterní pozůstatky byly objeveny v areálu firmy v místní části Počaply, vyplavaly při čištění dálniční kanalizace. K identifikaci s mužem, jemuž bylo v době zmizení 24 let, napomohl vzorek DNA odeslaný expertům v kriminalistickém ústavu. „Vyšla shoda s matkou pohřešovaného,“ uvedla Pučelíková.

Žena je podle ní už po smrti, zemřela tři týdny po synově zmizení. Policisté jí dva týdny před smrtí stihli odebrat vzorek DNA pro případné porovnání, kdyby se tělo pohřešovaného někde objevilo.

Podobně berounští policisté v minulosti vypátrali totožnost mrtvého, jehož kosterní pozůstatky našli u Tetína. „Podařilo se nám zjistit, že to byl 12 let pohřešovaný člověk z Nymburka. DNA se shodovalo se vzorkem od jeho syna, který figuroval v našich databázích,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání