Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První slova Češky zadržené v Pákistánu s 9 kily drog: Heroin? Řekli mi, že to jsou dárky

Autor: vk, dce - 
10. ledna 2018
19:49

Krásnou Terezu H. (21) zadrželi celníci ve středu v Pákistánu. V jejím kufru našli 9 kilo heroinu! V médiích se objevila videa z jejího výslechu. Nejprve tvrdila, že jí drogy do zavazadla někdo podstrčil, později ale přiznala, že o podezřelém prášku věděla. Prý ale netušila, že jde o heroin!

Jedenadvacetiletou Češku zadrželi celníci poté, co prošla dvěma kontrolami na mezinárodním letišti v pákistánském velkoměstě Láhaur. Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. „Žena je nyní vyslýchána celníky v prostorách letiště, následně by podle našich informací měla být předána k dalšímu vyšetřování speciálnímu úřadu pro boj s narkotiky,“ řekla mluvčí ministerstva Irena Valentová. 

Tereza s celníky začala velmi rychle spolupracovat – pákistánský celní úřad uvedl, že na základě informací od zadržené provádějí bezpečnostní složky v současné době razie v různých částech Láhauru.

Po zadržení překvapená blondýnka vysvětlovala, jak se k droze údajně dostala. „Přibalili mi něco do kufru, takové tři složky, a řekli mi, že to jsou dárky. Prošla jsem normálně kontrolami, až pak tady na odbavení jsem najednou měla problém. Vzali mé zavazadlo stranou a musela jsem ho otevřít. Bylo na něm něco jako lepidlo, říkala jsem si, že ho musel někdo mezitím otevřít, a začala jsem tušit, že mi tam někdo asi něco dal,“ popisovala podle FTV Prima při prvním výslechu.

Pak ale otočila a začala si vzpomínat, jak se jí drogy do kufru dostaly. „Vím, že něco uvnitř bylo. Řekli mi: ‚Je to něco, a když do toho dáš něco jiného, jsou z toho drogy.‘ Ale netušila jsem, že šlo o tohle, o heroin. Vidím to poprvé. Nevím, kde v tom kufru byl, ani že ho je tolik kil.“

Je to slušná holka

K drogám netíhla, nijak nevyčnívala, problémy s ní nikdy nebyly. Tak Terezu popisují její příbuzní. „Podle mě není pravda, že chtěla něco pronést. Někdo jí to musel podstrčit, jinak si to neumím vysvětlit. Nikdy neměla s drogami problém, neměla k nim žádný vztah. Je to slušná holka,“ citoval MF DNES jejího strýce.

dave260377 ( 12. ledna 2018 17:40 )

je mi lito ale at si to tahle slapota vyžere dnes boural autobus 3 mrtvi je to daleko vetsi tragedie nez kdyz nejaka stetka pasuje fet ...uz jen za to,ze jsou to drogy at tam schnije je to odpad tahle nobl stetka

Lucio1 ( 11. ledna 2018 17:22 )

Kolik jí za doručení "dárků" slíbili?

Marduk ( 11. ledna 2018 15:01 )

Každému, co jeho jest

gallio ( 11. ledna 2018 14:09 )

9 kilo heroinu-cesta do pozemského pekla.

Limone ( 11. ledna 2018 13:37 )

Získat prachy za každou cenu člověka kolikrát připraví o rozum a " koza "Češka s 9 - ti kilo drog v zavazadle, je tomu příkladem !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání