Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vraha barmanky z Rakovníka po 15 letech odsoudili! Dostal »pouhých« 12 let

Autor: lm - 
8. ledna 2018
16:39

Po téměř 15 letech se rodina rakovnické barmanky Blanky B. dočkala spravedlnosti. Ženu někdo v dubnu 2003 brutálně ubodal v herně, kde pracovala. Žilinský soud ale až nyní poslal jejího vraha na 12 let za mříže.

K brutální vraždě došlo 14. dubna 2003 v herně v Rakovníku. Dvojice pachatelů na Blanku B. zaútočila, když se zrovna skláněla nad stolem a počítala tržbu. Jeden z mužů jí zasadil několik bodných ran a jeho komplic mezitím posbíral peníze. Blanka byla zavražděna kvůli pouhým 30 tisícům korun. „Takže pro zanedbatelnou částku vyhasl zbytečně a brutálně lidský život,“ uvedl šéf Národní centrály proti organizovanému zločinu Michal Mazánek.

Lupiči z herny stihli utéct a policii se dlouhá léta nedařilo je vypátrat. Až v roce 2016 zjistili, že stopa vede na Slovensko a do případu se tak zapojila i tamní policie. Slovenští policisté pachatele dopadli a jednoho z nich obvinili z vraždy.

Peter z Revúce přitom dlouhá léta žil jako příkladný občan a dokonce založil rodinu. „Vzorný manžel, který nakupoval, pral, staral se o dvě nezletilé děti, ale ze své minulosti si nesl stín,“ uvedl šéf slovenské Národní kriminální agentury Peter Hraško. Jeho zatčení manželku naprosto šokovalo, o temné minulosti Petra neměla ani ponětí.

Vraha usvědčily stopy DNA, která zanechal v kaluži krve. U žilinského soudu v pondělí přijal dohodu o vině a trestu a odešel s dvanáctiletým trestem. Takto nízký trest podle TV Markíza dostal, protože byl souzen podle zákoníku z roku 2003. Sazby za trestné činy se v roce 2006 téměř zdvojnásobily. Komplicovi se ale nakonec vraždu nepodařilo prokázat a museli ho pustit na svobodu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání