Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Ženu (†29) na zastávce smetl vlak, přecházela koleje. Chodce (†60) na Zlínsku zabil náklaďák

Autor: simao, ČTK - 
5. ledna 2018
12:22

Ke dvěma tragickým úmrtím došlo v pátek na železnici i vozovce – v obou případech hrál roli chodec. Ženu v Pardubicích smetl vlak – patrně přecházela na nástupišti koleje. Muže na Zlínsku pro změnu srazil nákladní vůz, zraněním podlehl.

Na zastávce Černá za Bory, místní části Pardubic, dnes kolem 9:00, vlak usmrtil mladou ženu. Vlak patrně zabil devětadvacetiletou ženu nešťastnou náhodou. „Nejspíš vystoupila z vlaku, přecházela koleje a srazil ji vlak jedoucí po druhé koleji,“ řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Ženě nebylo pomoci

Na místo vyjely dva sanitní vozy, ženě už lékaři pomoct nemohli, na místě byla mrtvá, uvedl mluvčí krajské záchranné služby Aleš Malý.

Vlaky na hlavní trati nabíraly zpoždění. Zhruba po hodině vlaky začaly jezdit po jedné koleji. Některé dálkové vlaky jely odkloněnou trasou. České dráhy na svém webu uvedly, že zpoždění se mohou pohybovat kolem 15 minut. 

Chodce srazil v Poteči náklaďák, řidiči hrozí až šest let

K tragédii došlo dnes ráno i na Zlínsku. Šedesátiletý chodec zahynul po střetu s nákladním vozem. Nehoda se stala na silnici první třídy v Poteči. Muž z nedalekých Valašských Klobouk způsobenému zranění na místě podlehl, uvedla  sdělila zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Příčinu a okolnosti nehody, která se stala krátce před 6:00, vyšetřují policisté. „Dechová zkouška na přítomnost alkoholu i zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek byla u řidiče negativní. Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla vozovka částečně uzavřena. Dopravní policisté řídili dopravu kyvadlově,“ uvedla Kozumplíková.

Kriminalisté dvaačtyřicetiletého řidiče nákladního vozidla podezírají ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Za něj mu v případě uznání viny hrozí až šest let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání