Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děti (†5 a †6) z Česka zemřely při požáru v Nizozemsku. Vzplál nejspíš vánoční stromek

Autor: ČTK, shp - 
30. prosince 2017
17:22

Do Nizozemska odjela česká rodina za novým životem. Potkala jí tam ale tragédie, ze které se možná nikdy nevzpamatuje. V domku ve městě Emmen, kde Češi žili, propukl požár. Dívka (†5) a její bratr (†6) při něm zemřeli. Zdrcení rodiče smrti unikli.

Rodiče obou dětí, kteří podle sousedů pocházejí z Česka, utrpěli zranění, která je však neohrožují na životě, informoval list De Telegraaf. „Děti neměly nejmenší šanci,“ řekl nizozemskému listu soused postižené rodiny Jan Jeuring, který na místo neštěstí dorazil jako první. Před osmou hodinou ranní se chystal do práce, když uslyšel volání o pomoc.

Manželům, kteří v domě žili se svými dvěma dětmi a psem, který také zemřel v ohni, se podařilo dostat ven, podle Jeuringa se ale oheň rozšířil příliš rychle na to, aby bylo možné zachránit i děti. „Když slyšíte matku, jak křičí, že jsou její děti uvnitř, pronikne to až do morku kostí,“ řekl Jeuring.

Příčinu neštěstí vyšetřovatelé zatím oficiálně neoznámili, podle Jeuringa ale žena hovořila o „vánočním stromku v plamenech“. Podle Jeuringovy manželky Claudie neměla rodina v místě svého bydliště mnoho známých. „Zřejmě kvůli jazykové bariéře. Pocházejí z Česka a nemluví dobře nizozemsky,“ uvedla.

„Přišli o všechno,“ dodala Jeuringa manželka a vyjádřila naději, že pro ně někdo vyhlásí internetovou sbírku. V nemocnici byla matka uspána sedativy, otec byl při vědomí a podle všeho vypovídal o tragické situaci, která se u české rodiny doma stala.

Video - děsivý požád dětského tábora

ravenaargoni ( 1. ledna 2018 04:35 )

preklep..melo byt..nekde,kde se nevyka,ale to jsi jiste pochopil

ravenaargoni ( 1. ledna 2018 03:05 )

tak ted to vidim,je to z roku 2015..takze redakce otiskla dva roky stary clanek i s tim straslivym prispevkem..a taky je to videt,je rozdil jen v te prostredni carce..co na to rikas? to prece nemuze by zadna sranda,ten clovek musel byt zoufalstvym bez sebe..je videt jak nekde dela hacky a nekde ne ..omluva za tykani,sorry,ziju uz dlouo nekde,kde se netyka mej pekny zbytek Silvestrovske noci...ja jeste pulnoc nemam ..to jsem ja dilema005 uz me tu nechteji pustit,ze jsem odhalila jejich tajemstvi..pokud mi budes chtit napsat,budu muset byt bud pod tim,nebo tim nickem zrejme nekde jinde pod clankem..sorry za tu zapletku,ale pro me je to dulezita vec ja na sto procent vim,kdo to psal..pokud Te bude zajimat velice tragicke zivotni story,tak se tady nekde se mnou spoj,please..zatim

dilema005 ( 1. ledna 2018 02:01 )

NAZOR-LIDU:JA JSEM STRAVIL VANOCE PODLE PSYCHIATRA. NEKDO TU KDYSI PSAL KUS PRAVDY:MOJE MÁMA UZ SE TESI AZ NA MEM HROBE BUDE TANČIT ČARDÁŠ!!! TAKOVI LIDE JAKO JÁ KTERI SE CHOVAJI NADRAZENE A MAJI VIP PEČI V PSYCHIATRICKÉ LÉČEBNĚ TU NEMAJI CO DELAT. DOUFAM ŽE SMRTKA UŽ ČEKA U DVEŘI A DA MI PŘEDNOST PŘED NĚKÝM HODNÝM A CHYTRYM JÁ A BLBOST MÁME JEDNU SPOLECNOU VEC: JSME SVINSTVEM TETO DOB (27. 12. 2015 21:52)

dilema005 ( 1. ledna 2018 01:58 )

ahoj..ted ted Te tu vidim a ctu to..no to mi ani nerikej,ale prece jsi videl ten clanek ,meli ho na titulni strance..ja ho vidim,kdyz si ho napisu do google..o nic nejde,vis,ale ted jsi mi zamotal hlavu..jasne je to Tvuj nick a neco strasneho je tam napsaneho..ja to pohledam a dam to tady

dilema005 ( 31. prosince 2017 03:08 )

nejsem zadna naivka,ale bylo to napsano tak vazne..sorry,ze obtezuji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání