Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Čtyři vězni utekli z berlínského vězení: Ven se probourali kladivem!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
28. prosince 2017
21:32

Z berlínské věznice Plötzensee uprchli ve čtvrtek čtyři odsouzenci. Prorazili část betonové zdi a podlezli plot s ostnatým drátem. Použili k tomu přitom i těžké náčiní včetně velkého kladiva. Rozsáhlé pátrání po uprchlých je zatím neúspěšné.

Čtveřice podle berlínských úřadů nejdříve s pomocí těžkého kladiva v kotelně rozbila prostřední betonový sloupek větracího otvoru. Poté pilou na kov rozřezali ocelové nosníky pod betonem. Pak se úzkým otvorem dostali ven. Nakonec ještě podlezli vnější plot věznice a byli na svobodě.

Muži ve věku 27 až 38 let si odpykávali tresty za loupeže, vydírání nebo těžké ublížení na těle. Ještě ráno pracovali v autodílně, která se nachází v areálu věznice a sousedí s kotelnou. V dílně se odsouzenci dostali k náčiní. Zatím ale není jasné, jak se dostali do kotelny, která bývá podle vedení věznice obvykle uzamčena.

 

Vězni se z nápravného zařízení dostali během tří minut. Kamera, která hlídá bránu autodílny, akci zachytila v 8:49 SEČ, a to náhodou, protože v pozadí zabírá i otvor větrací šachty. Podle ředitele věznice Uweho Meyera-Odewalda byl poplach spuštěn kolem 9:30 SEČ.

Všichni čtyři vězni byli do zařízení umístěni letos. Tři z nich měli být propuštěni už příští rok a čtvrtý v roce 2020. Ve věznici Plötzensee si odpykává tresty kolem 360 odsouzených.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání