Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jihočeského starostu napadli sekerou! Skončil v nemocnici

Na starostu z Táborska zaútočil muž sekerou a nožem: Napadený skončil v nemocnici
Na starostu z Táborska zaútočil muž sekerou a nožem: Napadený skončil v nemocnici  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, dce, čad - 
21. prosince 2017
12:16

Starostu (68) obce Jistebnice na Táborsku ve čtvrtek ráno napadl muž (66) sekerou a nožem. Politik Vladimír Mašek (ČSSD) je v nemocnici mimo ohrožení života, útočníka policie zadržela.

Útok se stal ve čtvrtek kolem 8:00 na radnici. Starosta byl převezen do nemocnice, útočníka (ročník 1951) policie zadržela. „Starosta naštěstí není ohrožen na životě,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. „Ještě jsme ho nevyslechli,“ dodal k motivu jeho útoku Matzner s tím, že muž je v policejní cele.

„Je to jeden problémový člověk. Má nějaké velké osobní problémy, možná i finanční. Nejdřív byl útok vedený sekerou, to jsem odrazil, a pak ještě nožem. Prošel jsem vyšetřením a snad to bude dobré,“ řekl Mašek. Útočník ho nožem bodnul do levého stehna, podle záchranářů se jednalo o lehčí zranění.

Útočník je údajně dlouhodobým neplatičem, což vedlo k odpojení elektřiny. Právě to si podle našich informací šel vyřídit se starostou.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková řekla, že starostův stav je stabilizovaný a že nebyl ohrožen na životě.

V Jistebnici na Táborsku žije asi 2000 obyvatel. Obec patří mezi místa, kde stát zvažuje, že vybuduje hlubinné úložiště jaderného odpadu.

salto ( 22. prosince 2017 08:15 )

Jenomže sekera je za dva zlatý...

agfor ( 21. prosince 2017 15:31 )

Asi si to zasloužil. Imunita, daná mu zákonem, mu byla prd platná. Takhle by měli skončit všichni úředníci, aby si přestali vymýšlet debility.

deep_ass_flsting ( 21. prosince 2017 14:18 )

Sekerou, jedině sekerou, ukončíš každou hádku a nejenom některou. Sekerou, jedině sekerou, uvidíš, jak si budou lidi tě vážit. Dymytry

wave ( 21. prosince 2017 14:17 )

V Jistebnici jsem byl před dávnými časy na vojně, docela mě překvapuje, že v tak kráené krajině má být úložiště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání