Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rachejtle a petardy vyděsily Beníka: Majitel za nalezení nabízí 10 tisíc korun

Autor: lac - 
20. prosince 2017
19:30

Slzy do očí mnohých vehnala fotografie třesoucího se pejska bez pána, který se schovává před chumelenicí u dveří v sídlištní ulici Zahradní blízko vchodu 5190.

Do skupiny na Facebooku ji ve středu odpoledne umístila Michaela Hejnyšová (33) z Chomutova, která psího nešťastníka vyfotila. „Třásl se zimou, byl zjevně vyčerpaný. Ač neměl moc síly, když jsem se k němu přiblížila, začal vrčet a nedal se odchytit. Informovala jsem o psovi městskou policii,“ popsala mladá žena. Protože psa někteří lidé později zahlédli v Borové ulici, pozdě odpoledne se tři dobrovolnice svolaly na sociální síti a zkoušely psa najít. „Dodělala jsem krém do cukroví a šla jsem hledat. Pejska je mi líto. Chci pomoci,“ řekla například Iveta Hlavatá (44). Míní, že psa mohly vyděsit petardy, a proto je tak zmatený. Michaela Hejnyšová proto vyzvala prostřednictvím Blesku, aby ten, kdo zná další osud pejska na jejím snímku, dal vědět lidem, kteří ho chtěli zachránit před smrtí vyčerpáním a zimou.

Beníka petardy odehnaly, majitel nabízí odměnu za nalezení

Rok a dva měsíce starého pejska plemene yorkshire od soboty hledá Peter Stratený z Chomutova. „Než jsem mu před vchodem v Jirkovské ulici na Písečné stačil nasadit kšíry, lekl se petardy, utekl a od té doby ho marně hledám. Až jsem z toho omarodil,“ řekl včera Blesku nešťastný muž. Vyvěsil letáčky, Beníka hledá prostřednictvím Psího detektiva a Facebooku. Za jeho nalezení nabízí odměnu deset tisíc korun. „Moc mi chybí,“ dodal.

„U nás ten hladkosrstý pinč není. Lidé volali a zajímali se, ale pes může být už i doma, nebo ho má někdo v dobré víře u sebe,“ myslí si provozovatel Městského psího útulku v Chomutově a Jirkově Marek Halounek. Dodal, že nikdo nepřivedl ani hledaného yorkshira.

MVDr. Marek Halounek radí

„V tomhle času, kdy to venku práská už čtrnáct dní před Silvestrem, je dobré psa nepouštět vůbec z vodítka. A hlídat, aby se nevyškubl. Když je pes na zahradě, pevně ji zabezpečit, aby pes v panice z dělobuchů nemohl utéct. A vždy mu být nablízku a uklidňovat ho.“

majojo ( 20. prosince 2017 21:50 )

Ta dáma s foťákrm je boží. Když vidí vyčerpané zvíře, které vrčí, vyfotí ho a pádí to dát na internet. To je takovej problém hodit na něj bundu nebo svetr, tím ho znehybnit a donést do bezpečí? Maximálně riskovat kousnutí nebo pár škrábanců....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání