Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zatýkali mě nahého paralyzérem! Šrytr osvobozený z vraždy Běly chce žalovat policisty

Autor: ljš - 
20. prosince 2017
10:30

Osvobodili ho, ale soudní bitvy budou pokračovat! Pavel Šrytr, který byl obviněn z vraždy romského bosse podsvětí Antonína Běly, chce žalovat stát, policisty i svědky.

Pavel Šrytr a jeho kamarád Ján Kaco byli obviněni, že patřili do skupiny lidí, kteří v dubnu 1996 přepadli dům mafiána Antonína Běly a následně ho na dvoře rozstříleli. Oba byli ale nakonec osvobozeni, což překvapivě navrahla sama státní zástupkyně, a nyní mají šanci získat za útrapy spojené s téměř dvouletým trestním stíháním odškodnění.

"Jsem samozřejmě rád. Doteď jsem musel pravidelně chodit na probační službu, a to nyní padlo," řekl deníku Právo Šrytr, který nyní se svým právníkem chystá žaloby, a chce usilovat, hlavně kvůli svým třem dětem, o očištění svého jména. Je prý přesvědčený, že pro mnohé dál zůstává s vraždou spojený. Soudit se chce také jeho devatenátiletý syn.

Šrytr pro list ostře kritizoval postupy policie. Zásahová jednotka na něj prý opakovaně použila paralyzér, přestože ležel nahý na břiše. Vyšetřovatele obvinil z vydírání, padělání listin a zneužití pravomoci úřední osoby. "To, jak policisté tu věc ukuli a co všechno spáchali, to v žádném případě nedovolím, aby jim to prošlo," řekl osvobozený muž, který nejprve pracoval jako Bělův bodyguard a následně přešel do služeb jiného kmotra, Františka Mrázka.

Žaloba ale zřejmě nemine také některé svědky v případu, kteří podle Šrytra podali křivou výpověď. Někteří z nich dokonce v režimu utajení.

Vzhledem k tomu, že Šrytr strávil ve vazbě dlouhých 15 měsíců a trestní stíhání trvalo ještě o půl roku déle, má velkou naději na odškodné, které může jít až do milionů korun.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání