Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poprava Blanky (†71) v Jihlavě: Exmanžel vraždil kvůli desítkám milionů, tvrdí známý

Autor: Jiří Čada - 
20. prosince 2017
11:56

Popravil Blanku D. (†71) exmanžel kvůli majetku? „Já tu svi... zamorduju,“ prohlašoval údajně o bývalé ženě Jiří D. (†64). Po rozvodu totiž vysoudila pohádkové společné jmění.

Vražda se stala krátce po posledním soudu o majetek, který Jiří D. prohrál. „Vždycky to byl hrubián! Vím, že ještě když spolu žili, ji několikrát zmlátil,“ řekl o něm jeden ze známých. A situace se ještě více vyhrotila po rozvodu. „Vyhrožoval a zuřil. Předem věděl, že má malou šanci něco z jejich společného majetku získat,“ popsal Blesku známý rodiny.

Na Havlíčkobrodsku před lety koupili manželé od bývalého brankáře jihlavské hokejové Dukly Oldřicha Svobody rodinný dům s bazénem, tělocvičnou a velikou zahradou. Cena byla údajně 10 milionů. Dalším bodem sporu byla i Stanice technické kontroly, kterou manželé spoluvlastnili. V roce 2013 nahradila Blanka D. svého manžela ve funkci šéfa představenstva a v roce 2014 musel z firmy odejít úplně. „Včetně automobilových opraven má objekt STK hodnotu 40 až 80 milionů korun,“ odhadl Bleskem oslovený makléř.

VIDEO: Podrobnosti o vraždě Blanky D. v Jihlavě.

Video  Podrobnosti o popravě Blanky v Jihlavě. A Němku čeká soud kvůli útěku i ISIS  - Bára Horáková, Lukáš Červený, redakce Blesk
Video se připravuje ...

Za dobu podnikání manželé nashromáždili i další majetek. Asi 15 milionů korun má hodnotu dům v historické části Jihlavy, kde nyní sídlí nadace pro pomoc dětem Šťastná hvězda. Okolo pěti milionů je odhadovaná cena za řadovku na okraji Jihlavy, ve které Blanka P. žila až do osudného dne. Podíly v uplynulých letech vlastnila v celkem 16 společnostech.

papouskova ( 20. prosince 2017 21:32 )

Nejen satorie, byla mazaná, uměla v tom chodit. Ta její pomoc, jak se psalo už v předchozích článcích, byla účelová. Však proč nepodpořit nějakou nadaci nějakou korunou, když si uměla zařídit pohádkové granty a eurodotace. A v Jihlavě žije několik lidí, rodin, kterým pěkně zasolila, znemožnila, podvedla a excelentně oškubala

khonsun ( 20. prosince 2017 20:23 )

"Poprava" neni odvozena od slov "po pravu"?

panamira ( 20. prosince 2017 19:53 )

panamira ( 20. prosince 2017 19:51 )

Gentleman3 ( 20. prosince 2017 19:41 )

Ma to pozitiva... Nekdo to zdedi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání