Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chladnokrevná poprava v Jihlavě: Okolí Blanky se vraždy bálo, exmanžel šířil strach kvůli obchodům

Autor: čad - 
17. prosince 2017
18:32

V případu v pátek zastřelené jihlavské podnikatelky Blanky D. (†71) mají kriminalisté patrně jasno! V sobotu nalezený automobil, ze kterého vrah v ulicích města střílel, byl z Chrudimska převezen na policejní dvůr jihlavského krajského policejního ředitelství.

V sobotu časně ráno bylo rovněž na Chrudimsku nalezeno tělo mrtvého muže, který do celé skládanky zapadá, jako případný expartner Jiří D. (63) a potenciální vrah Blanky D.

„K tomuto zvláště závažnému zločinu už v průběhu dneška nebudeme poskytovat žádné další informace,“ informovala překvapivě v neděli Blesk mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že na pondělí policie k případu tiskový brífink.

Pokud náhodní svědci v sobotu nedaleko křižovatky na Chrudimsku našli tělo skutečného vraha, co bylo spouštěcím mechanismem jeho brutálního činu?

„On smrtí v minulosti nevyhrožoval jen Blance, ale i jejímu právnímu zástupci a dalším lidem, když ho postupně vyšoupli ze všech firem,“ nechal se slyšet Martin Málek, který zavražděnou dobře znal. Poté nyní v jednom z jihlavských ústavů zůstala její stařičká matka (93). „Proto také Blanka stále pracovala,“ říká další z okruhu jejích známých. „Maminka prý měla malý důchod a ona nemalou částku musela každý měsíc doplácet na její pobyt v tom penzionu,“ dodává.

Oba manželé, než se rozvedli, vlastnili společně několik firem. Včetně domu ve Štokách na Havlíčkobrodsku, který před lety koupili od bývalého brankáře jihlavské hokejové Dukly Oldřicha Svobody.

Koncem června 2014 se Jiří D. pokouší na svolané valné hromadě Stanice technické kontroly v Jihlavě prosadit návrh na uvalení insolvence a exekuce na firmu. Představenstvo včetně dozorčí rady jej vzápětí označuje za osobu nepřátelskou, která firmu poškozuje a snaží se ji zlikvidovat. To je údajně podnikatelský konec Jiřího D. Pak už přicházejí prý jen samé soudy!

„Tady ve Štokách se moc nezdržoval. Nikdo ho tu vlastně nezná,“ dodává Martin Málek.

Vražda se stala v pátek kolem druhé hodiny odpoledne. Paní Blanku s vozem v ulici Slavíčkova zablokovalo červené auto, ze kterého vyšly dva výstřely. Řidič ujel a svědci se mezitím pokoušeli zachránit Blance, která měla prostřelenou plíci a hlavu, život. Marně...

Policie okamžitě vyhlásila pátrání po vrahovi, kterého později specifikovala jako bývalého partnera oběti. Zároveň se v pátrání policie objevil její exmanžel Jiří D. Policie i nadále prosí případné svědky či řidiče, kteří se v danou dobu pohybovali poblíž, aby se policii ozvali na lince 158.

kuromrd ( 18. prosince 2017 11:50 )

toje ale pitomej curak ten lesnismes

kuromrd ( 18. prosince 2017 11:48 )

hlavně že se nikomu nic horšího nestalo

moiaza ( 18. prosince 2017 08:37 )

Tak to dopadá, když někdo má pořád málo. Jeho smyslem života jsou jen a jen peníze. Mnoho lidí si vůbec nedokáže života vážit. Netuší, jakou hodnotu život má.

altamira ( 18. prosince 2017 00:58 )

A o tom, jak povznese a zkulturní nás jako republiku přísun "pouštních inženýrů" a další muslimské inteligence bys psát nechtěl? Naprosto a zcela mě udivuje, jak takový věkem staroch, dle psaní např. slova "president" může být zároveň i takovým sluníčkářem . Tomio Okamura je Čech, ty směsi kdoví čeho .

kretenos500 ( 17. prosince 2017 23:32 )

Klasika. Nejdříve není pachatel, potom se najednou zjistí, že je to nějaký blízký příbuzný, který potom "spáchá sebevraždu". Pokolikáte už? Nejdříve bylo auto úplně rozstřílené, potom že šlo jen o dva výstřely...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání