Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exmanžel vyhrožoval Blance (†71) smrtí: Před popravou jí dělal ze života peklo

Autor: čad - 
17. prosince 2017
05:00

S nožem pod krkem musela už údajně začátkem prosince čelit výhrůžkám svého exmanžela podnikatelka Blanka D. (†71) z Jihlavy. Napadená vše nahlásila policii! V pátek odpoledne ale ženu někdo v jejím autě za jízdy zastřelil. Řidič z vozidla, ze kterého se střílelo, z místa vraždy ujel.

Vozidlo policisté našli odstavené v sobotu dopoledne mimo region Vysočiny. „Ze spáchání tohoto zvláště závažného násilného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Potvrdila rovněž, že policisté se neshody obou partnerů zabývali už v minulosti.

Co bylo příčinou výhrůžek exmanžela Jiřího D. (63) paní Blanky, po které policisté vyhlásili celostátní pátrání. „Mohl to být v těchto dnech definitivně prohraný soud o majetek firem, v nichž v minulosti oba figurovali,“ domnívá se blízký známý zavražděné Martin Málek, který je rovněž člen rady jihlavského nadačního fondu na podporu onkologicky léčených dětí Šťastná hvězda, který paní Blanka podporovala.

Ta v minulosti zastávala nejrůznější vedoucí funkce celkem v 16 společnostech. Před revolucí pracovala jako novinářka. „Měla velmi úzké kontakty na bývalého ideologa UV KSČ Jana Fojtíka (89),“ informovala Blesk jedna ze známých zavražděné. Po listopadu 1989 začala podnikat.

Se svým bývalým mužem Jiřím D. vlastnila některé z firem, včetně domu ve Štokách na Havlíčkobrodsku, který v sobotu dopoledne prohledávali policisté. „Otrávil jí psy, držel jí nůž pod krkem a vyhrožoval zabitím,“ bilancoval útoky exmanžela Málek, kterému se napadená žena také svěřila. „O tenhle dům u soudu také přišel,“ ukazoval přímo na místě Málek.

Signál mobilního mobilu hledaného Jiřího D. policisté naposledy zaměřili ještě v pátek na Chrudimsku v blízkosti obce Medlešice. Na Chrudimsku bylo rovněž v sobotu odpoledne nalezeno mužské tělo bez známek života. Zároveň zmizel Jiří D. z policejního pátrání. Podle našich informací neměl nalezený mrtvý muž v těle průstřel.

„Stále jako důležité svědky hledáme starší dvojici, která z místa vraždy odešla ještě před příjezdem policie,“ žádá o pomoc veřejnost mluvčí Dana Čírtková. Policie by uvítala rovněž kamerové záběry řidičů, kteří v osudný okamžik projížděli po Sokolské ulici, kam auto vraha po výstřelech zabočilo.

covampotom ( 17. prosince 2017 22:42 )

Takže stará bolševická pizda, která možná sedávala se soudcem, který o společném majetku rozhodoval, v jedné lavici na VUMLu...

villon ( 17. prosince 2017 15:01 )

To jsou holt ty "exkomáři" velkopodnikatelé. Nezištná pomoc dětem? Spíš praní špinavejch peněz. Víme, kolik toho zůstane za drápama šedejm eminencím různých nadací.

dominikads ( 17. prosince 2017 13:25 )

To co udělal je neomluvitelné,ale paní trošku sobecká,když chtěla všechno a on tak přišel i o střechu nad hlavou.Byla jistě hodně majetná,ten dům mu mohla nechat.Nechápu to,budu pomáhat všude okolo,ale bývalému vezmu všechno?

dominikads ( 17. prosince 2017 13:22 )

Každý jenom za majetkem,nechápu to,na staré kolena mohli mít klid,ALE jak se píše,že přišel úplně o všechno,i o dům,pak byl jistě neštastný,neměl kam jít,neměl ani tu střechu nad hlavou a to paní jistě udělala chybu,aspon ten dům mu měla nechat.Podnikali dříve přece spolu,nejde aby jeden měl všechno a druhý nic.Jinak,na náhodu nevěřím,pán jí zastřelil a pak si sám vzal život,než být ve vězení. Hrůza,co se to děje,že se spolu dva lidé nedokáží domluvit.

miano52 ( 17. prosince 2017 11:06 )

Rvačka o majetek nezná bratra.Můžete být komanč,lidovec a nebo socialista,to vůbec nic neznamená.Majetek je největší politická síla a při jeho dělení padají hlavy.Já tu bábu neznám a ani toho pistolníka, ale vím jedno-byli to oba honci za majetkem a na to oba doplatili.Zlatý bezdomovec, který nemá co ztratit a lidé vyhazují z domu i potraviny.Zrovna na jednoho bezdomovce vyhodil nějaký ožrala z okna už použitou potravinu a v Africe by se za to lidé porvali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání