Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maďar zotročil pět Čechů! Nacpaní v plesnivém brlohu dřeli 12 hodin denně

Autor: Petr Šour - 
14. prosince 2017
14:20

Z Čechů si udělal novodobé otroky! Maďar s českým jménem Miroslav Bílý (51) »lovil« na českém území lidi na sliby o krásné budoucnosti, pak je vozil do Británie, ubytoval je v nuzných podmínkách a nutil je dřít za pár šupů.

Nejméně pět Čechů skončilo ve špinavém brlohu ve městě Derby, kde nefungovalo topení, netekla voda a ze zdí čouhaly obnažené elektrické dráty. Některé své otroky maďarský »podnikatel« ubytovával v plísní prolezlém karavanu.

Museli pracovat až 12 hodin denně, od pondělka do soboty, především jako zedníci, zahradníci nebo natěrači. Milostivě jim dopřál neděli volnou. Z vydělaných peněz jim nechával 35 pencí (10 korun) na hodinu. Zbytek mzdy kasíroval sám, aby měl na splácení dluhů.

Odporný parazit

Horor skončil útěkem jednoho z ubožáků Rudolfa C. (52), kterého našli na ulici otrhaného, hladového a bez peněz. Pak už zasáhla policie. Bílý teď dostal u soudu tři roky a devět měsíců natvrdo.

„Jste odporné individuum a parazit. Vykořisťování a ponižování jiné lidské bytosti nelze tolerovat,“ vytkl soudce Peter Cooke Bílému. Ten se bránil i tím, že svým dělníkům poskytoval také cigarety a alkohol. S tím ale pochopitelně nepochodil…

jany ( 14. prosince 2017 16:53 )

to je zahada, proc se tam vraceli po smene, vzdyt je jiste nehlidla svechny naraz vsude

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání