Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Psí zápasy? Zvířata tam umírají kvůli desítkám, někdy stovkám tisíc eur, tvrdí jejich provozovatel

Autor: dce - 
14. prosince 2017
20:19

Slovenská média již několik měsíců řeší závažný problém, kterým jsou psí zápasy, jež se podle všeho v zemi skutečně odehrávají. Pro server TVNoviny.sk se vyjádřil muž, který je sám provozoval a prozradil, za kolik zvířata při boji na život a na smrt umírají.

Zvrácená zábava a krutý byznys. To jsou pro mnohé psí zápasy, o kterých stále lidé tvrdí, že už se ve vyspělých zemích neprovozují. Opak je ale pravdou. Na Slovensku se stále podobné akce pořádají. Potvrdil to i muž, který je sám organizoval.

Slovenským reportérům, kteří celou věc dlouhodobě sledují, popsal, jak se podobný pes hledá. Důležité například je, zda měl pes rodiče úspěšné v boji proti jiným psům. Později přichází zkouška, zda pes vůbec bojovat chce. "Pes, který nechce jít v testu, nepůjde ani v zápase. Pokud na to měl, tak šel přes veškerá zranění. Viděl jsem zápasy, kde byly zlomeniny, pes by tam umřel, ale on by šel, šel by až do smrti," vysvětlil muž.

Po tréninku pak přichází samotný zápas. Koná se na utajovaném místě mezi ověřenou společností. "Je to trestná činnost, takže člověk si musel dávat pozor, koho přivedl do té komunity."

Samotný zápas má rovněž svá pravidla a může skončit až smrtí psů. Bývalý organizátor přiznal, že i jemu byly scény ze zápasů často nepříjemné. Podle něj pomáhali s péči o psy po boji i veterináři.

A proč se takovéto věci provozují? Pro peníze, pochopitelně. "Byly zápasy, kde bylo tehdy 50 i 100 tisíc korun," uvedl muž - zápasy pořádal ještě v 90. letech. Podle TVNovin se částky dnes pohybují v podobných cifrách, akorát že jde o eura...

Pro organizátory je výhodné psy i připouštět mezi sebou, cena štěněte šampionů bývala už v 90. letech 30 000 korun. Dále pořádají také exhibiční zápasy, kdy pes bojuje s jiným zvířetem - tygrem, medvědem nebo třeba prasetem.

94bbbbb ( 23. května 2018 14:45 )

 Ty co to delaji nejsou lidi ale stvury!!! Uriznout jim hlavy nasra* jim do krku a prisit zpet!!!! A prala bych tomu cloveku co to porada aby ho strelili do kouli!!!!

villon ( 15. prosince 2017 10:05 )

Případů lidí napadených psem není zrovna málo. A jsou i smrťáky. Jinak potěšení z psích zápasů si lze užít i legálně - stačí se v lětě posadit na frekventovanou zahrádku výletní restauračky. Jednou jsem zažil boj dvou vlčáků přímo pod svým stolem uvnitř hospody. Půlka hostů byla zlitá pivem, protože ty bojový hovada stůl úplně nadzdvihly. Sedělo nás u něj dobrejch deset lidí. Čili psiska bojujou na všech frontách! Sportu zdar!

0707 ( 15. prosince 2017 08:57 )

Pipinky nešťastné! , a to je brání jedna hubená holčina? K.... a to mezi ochranáři na Slovensku nebo i ČR není pár správných chlapů, kteří by toho grázla přikurtovali na řetěz k ledničce????? Aby tam trpěl, jako ti nebožáci??? Pes nejlepší přítel člověka:

atka ( 15. prosince 2017 08:10 )

Lidé - největší zrůdy na světě!!!!

villon ( 15. prosince 2017 07:17 )

Pes vs. PRase by mohlo být hóóódně zajímavé a zřejmě i napínavé. S tygrem podle mě sebelepší čokl nemá šanci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání