Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po Přerově jezdila opilá taxikářka (52), zadrželi ji strážníci

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: MP Praha)
Autor: ČTK - 
12. prosince 2017
13:37

Přerovští strážníci dnes dopoledne zadrželi dvaapadesátiletou řidičku taxislužby, která při kontrole nadýchala více než jedno promile alkoholu. Na opilou řidičku, která jezdí s vozidlem taxi po městě, upozornil městskou policii svědek.

Žena byla zadržena v Kramářově ulici. Věc převzala policie, žena je podezřelá z ohrožení pod vlivem návykových látek, hrozí jí až tříleté vězení. ČTK to řekli mluvčí policie František Kořínek a zástupce ředitele přerovských strážníků Miroslav Komínek.

Podle svědka řidička zeleného taxíku jezdila po městě opilá. „Ačkoliv bylo oznámení velmi vágní a ani registrační značka neodpovídala skutečnosti, rozjeli strážníci pátrací akci. Ta byla nakonec úspěšná a podařilo se popisované vozidlo objevit,“ uvedl Komínek.

Po dechové zkoušce, která naměřila více než jedno promile, předali strážníci řidičku policii. „Provedenou dechovou zkouškou strážníci u ženy změřili hodnoty 1,12 a 1,17 promile alkoholu v dechu. Protože se v tomto případě s ohledem na výši změřené hodnoty jedná o podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, převzali ji k dalším úkonům policisté obvodního oddělení,“ uvedl policejní mluvčí Kořínek. Podezřelé ženě hrozí trest v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

Přerovští strážníci k oznámení o opilém řidiči taxislužby vyjížděli také před několika dny, tehdy se však informace nepotvrdila. V prvním případě byla anonymnímu oznamovateli podezřelá chůze řidiče, který vystoupil z vozidla taxi. „Hlídka po příjezdu na místo vyzvala řidiče k dechové zkoušce na alkohol, nicméně se ukázalo, že za podivnými pohyby není alkohol, ale prostý houser,“ dodal zástupce ředitele strážníků Komínek.

Drsné video: Taxikáři na letišti mlátili řidiče Uberu! Další schytal rány do kapoty a nadávky.

Video  Drsné video: Taxikáři na letišti mlátili řidiče Uberu! Další schytal rány do kapoty a nadávky.  - Facebook.com
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání