Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chodce bez reflexních prvků srazilo auto: Muž je v kritickém stavu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
10. prosince 2017
16:09

V kritickém stavu leží v nemocnici osmatřicetiletý muž, kterého v sobotu večer srazilo auto na silnici mezi obcí Řepiště a frýdecko-místeckou částí Lískovec. Chodec šel ve směru jízdy osobního vozu Seat a údajně vstoupil před auto do vozovky. Po nehodě nejevil známky života, ale záchranáři ho na místě oživili. ČTK to řekli mluvčí policie a zdravotníků.

Nehoda se stala po 20:00. „Chodec na sobě neměl žádné reflexní prvky,“ řekl policejní mluvčí Richard Palát. Zkouška ukázala, že třiatřicetiletá řidička seatu před jízdou nepila alkohol.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že v okamžiku příjezdu záchranářů muž nejevil žádné známky života. Zasahující lékař zjistil, že utrpěl vícečetná vážná poranění, a zdravotníci neprodleně zahájili jeho resuscitaci. „Díky prováděné srdeční masáži, zajištěné umělé plicní ventilaci a podávaným lékům se jim podařilo obnovit činnost mužova srdce,“ uvedl Humpl.

Záchranáři zraněného, jehož život byl dál v přímém ohrožení, přepravili do Fakultní nemocnice Ostrava. „Muž je v péči zdravotníků Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Utrpěl mnohočetná poranění a jeho zdravotní stav je kritický,“ uvedl dnes na dotaz ČTK mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

VIDEO: Seniorku (90) smetl odpojený přívěs.

la_ragazza ( 10. prosince 2017 19:55 )

 Chudák holka. Denně potkávám cestou do práce po ránu cyklisty a chodce mimo obec neoznačené a bez reflexních prvků, v tmavých kabátech a oblečení. Některé registruji na poslední chvíli. Jsou to sebevrazi bez jakéhokoli pudu sebezáchovy. Řidič v tomto případě za nic nemůže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání