Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opilý muž (46) v tmavém oblečení stopoval uprostřed dálnice: Srazilo ho auto

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
10. prosince 2017
12:46

Šestačtyřicetiletého muže srazilo v sobotu časně ráno na dálnici D46 na Prostějovsku osobní auto. Muž na dálnici ve 03:00 stopoval, stál při tom v tmavém oblečení uprostřed silnice. Řidič se snažil střetu na poslední chvíli vyhnout, což se však nepodařilo. Zraněný chodec skončil v nemocnici, v krvi měl téměř dvě promile alkoholu, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Nehoda se stala na 13. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Vyškov. „Z prvotního šetření vyplývá, že šestačtyřicetiletý chodec stopoval na uvedené dálnici a stál uprostřed pravého jízdního pruhu. Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla BMW, který v tu dobu projížděl uvedeným jízdním pruhem, chodce uviděl až na poslední chvíli,“ uvedla policejní mluvčí.

Podle policie svou roli sehrálo také to, že měl muž na sobě tmavé oblečení bez reflexních prvků. „Řidič ve snaze zabránit střetu strhl řízení vozidla vlevo, přesto došlo ke střetu s chodcem, který byl při nehodě zraněn,“ doplnila policejní mluvčí. Řidič auta podle dechové zkoušky alkohol nepil. Škoda byl odhadnuta na 25 000 korun. Okolnosti nehody nadále vyšetřuje policie.

VIDEO: Nehoda u Českého Brodu si vyžádala jeden lidský život

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání