Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Zlínsku se srazily vlaky: Tři lidé utrpěli zranění, škoda je 2 miliony korun

Autor: ČTK - 
4. prosince 2017
17:56

U železniční stanice Bylnice, místní části Brumova-Bylnice na Zlínsku, se krátce po 12:00 srazil osobní vlak s posunovanou nákladní soupravou. Při nehodě utrpěli tři lidé zranění, vyžádala si škodu zhruba dva miliony korun. ČTK to řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati, který byl kvůli střetu vlaků na několik hodin zastaven, byl plně obnoven odpoledne.

Sanitky odvezly do Krajské nemocnice T. Bati těžce zraněnou třiačtyřicetiletou ženu a dva muže ve věku čtyřiatřicet a jednapadesát let s lehkým zraněním. Ve všech případech šlo o členy obsluhy vlaků. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Osobní vlak jedoucí z Horní Lidče do Bylnice se srazil se soupravou, která se pohybovala v nádraží, uvedl Drápal. Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové narazil do stojící posunující soupravy osobní vlak vjíždějící do stanice. "Vlak jel v tu chvíli bez cestujících," uvedla mluvčí.

Nehoda si vyžádala dočasné zastavení provozu na trati. Mezi stanicemi Bohuslavice nad Vláří a Bylnice byl obnoven před 15:00, mezi stanicemi Brumov a Bylnice v 16:00, řekla ČTK mluvčí Českých drah Monika Bezuchová. Po dobu výluky museli cestující využívat náhradní autobusy.

Při nehodě vykolejila jedna z náprav osobního vlaku, k nehodě proto byli vysláni drážní hasiči. "Vrácení soupravy zpět na koleje se nyní dokončuje. V místě nehody je omezena povolená rychlost na 30 kilometrů v hodině," řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Tesař

Dechová zkouška na alkohol byla podle Kozumplíkové u obou strojvedoucích negativní. Příčinu a okolnosti nehody vyšetřují Drážní inspekce a kriminalisté. Odhadovaná škoda na osobním vlaku Regionova činí zhruba 1,5 milionu korun, u posunující soupravy je asi 0,5 milionu Kč.

Video vykolejení vlaku na Nymbursku:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání