Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

V listopadu zemřelo při nehodách 43 lidí, o šest víc než loni

Autor: ČTK - 
30. listopadu 2017
22:39

V listopadu si dopravní nehody v Česku vyžádaly zatím 43 obětí na životech, což je o šest více než před rokem. Od začátku letošního roku zemřelo na českých silnicích už 465 lidí, za 11 měsíců minulého roku bylo mrtvých o 29 více. Vyplývá to z informací ředitele dopravní policie Tomáše Lercha a hasičů. Bilance je předběžná, oficiální statistiku zveřejní policie zhruba za týden.

Na listopadových nehodách se ve zvýšené míře podíleli chodci. "Podle předběžných statistik zemřelo při nehodách deset chodců. Znovu zde sehrála roli jejich špatná viditelnost, či spíše neviditelnost," dodal Lerch. Zákon sice zavedl povinnost nosit na oblečení reflexní prvky mimo obec, ale chodci často podle policistů nejsou vidět ani ve městě, často ani na osvětlených přechodech. Ve vlastním zájmu by proto zvláště v současném počasí měli lidé nejen mimo obec doplnit oblečení o reflexní prvky, které na ně řidiče upozorní.

Dosud nejtragičtějším dnem končícího měsíce je 24. listopad, kdy dopravní kolize nepřežili čtyři lidé. Jednu oběť na životě si připsala i dnešní ranní nehoda autobusu u Ločenic na Českobudějovicku.

Zřejmě poslední smrtelná listopadová nehoda se stala dnes večer u Brandýsku na Kladensku. V autě, které narazilo do stromu, zemřel spolujezdec.

Video: Nehoda u Českého Brodu si vyžádala jeden lidský život

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání