Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kajínek otevřeně: V době vražd jsem měl účinný samopal!

Autor: lm - 
1. prosince 2017
05:11

Ne jeden, ale hned dva různé samopaly vlastnil Jiří Kajínek (56) v době, kdy měl spáchat dvojnásobnou vraždu poblíž plzeňské věznice na Borech. Právě proto nejznámější český vězeň tvrdí, že vraždy, za které byl odsouzen, nespáchal.

„Pokud bych měl takovouhle akci provést já, tak bych si nemohl vzít ty nejnevhodnější zbraně, které byly podle policie použity. Staré zbraně, které jsou válečné, předválečné, mají jednořadé zásobníky, to znamená dvě zbraně dohromady – čtrnáct střel, maximálně šestnáct. Průbojnost těch nábojů je na něco takového nevhodná,“ vysvětluje Kajínek ve čtvrtém díle dokumentu Já, Kajínek, který odvysílá FTV Prima v neděli 3. prosince. Kajínek se v tom díle spolu se štábem vydá na Bory a konečně se dočká rekonstrukce osudné noci, kterou policie nikdy neprovedla.

Podle policie měl Kajínek 30. května 1993 kolem osmé hodiny večer zastřelit nejméně 12 výstřely plzeňského podnikatele Štefana Jandu (†27) a jeho osobního strážce Juliána Pokoše (†30), kteří cestovali v osobním automobilu Mazda. Kajínek ale od začátku tvrdí, že je nevinný. „Pokud bych uvažoval o něčem podobném a měl bych to udělat já, tak bych si vzal samopal, který jsem v té době měl, takže by to byl samopal UZI anebo samopal Steyr Mannlicher – vybral bych jeden z nich, k oběma jsem měl zásobníky na třicet ran a tlumiče,“ pokračuje.

Video  Kajínek nebo Rambo? Podívejte se, jak slavný vězeň vysvětlí svoji minulost a činy!!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Kajínek dále v dokumentu přiznává, že se zbraněmi zabývá už od dětství a je to znát i při neoficiální rekonstrukci. „Pokud bych s takovouto zbraní přišel k autu, kde sedí tři lidé, které bych měl zabít, tak tímto samopalem s jedním zásobníkem na třicet nábojů vystřelím tři dávky po třech, čtyřech, pěti ranách – a ti lidé nemají šanci přežít. Přes dveře, přes sklo, přes střechu, přes cokoliv. Navíc nikdo a nikde to nebude slyšet. Ta zbraň je naprosto tichá, účinná, na něco podobného naprosto ideální,“ říká Kajínek a dodává: „Já jsem se zbraněmi zabýval celý život, odmalička jsem je miloval, zajímal jsem se o ně, vždycky jsem jich měl víc. A měl jsem zvláštní zbraně, dobré zbraně, které samozřejmě byly nelegální, ale měl jsem je…“

Celý díl uvidíte už v neděli 3. prosince ve 20.15 na Primě!

dietr ( 2. prosince 2017 06:57 )

Ten vůl by byl schopný v přímém přenosu popsat, jak zdrhnout z Alkatrazu, jak vykrást banku, jak vystřílet albánskou mafii nebo jak sejmout prezidenta. Chuck Noris může jen tiše závidět.

rada42 ( 1. prosince 2017 14:08 )

Kájínek ? - zloděj křičí chyťte zloděje...

krtek. ( 1. prosince 2017 08:57 )

svedci to o urovni jiste televize ze dava tolik prostoru odsouzenemu zlocinci, i kdyz ,.. v pripade politiku dava prostor i zatim neodsouzenym zlocincum

pelagie ( 1. prosince 2017 08:10 )

přesně, takový chytrý pán, co ví všechno..jak to dávají v TV vypínám ...

petr11 ( 1. prosince 2017 06:32 )

...jak je u nás zvykem...je to expert a hlavně, na všechno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání