Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tři důchodci z Ústí unesli mladou ženu: Pouta si koupili v sexshopu

Autor: Jana Ulrichová - 
27. listopadu 2017
14:34

Přilepšit si k důchodu chtěli tři dědové (69, 71 a 73) z Ústí nad Labem. Kývli proto na nápad unést ženu. Vydávali se za policisty, oběť spoutali, dali jí na hlavu svetr a několik hodin ji věznili. Nic ale nešlo tak, jak si představovali.

Všichni, včetně podnikatele, který si únos podle obžaloby objednal, skončili před soudem, kde se od pondělí zpovídají ze zbavení osobní svobody.

S nápadem přišel podle spoluobžalovaných Václav S. (73), který se nechal na únos najmout od ústeckého majitele autoservisu Petra R. (55). „Přišel s tím, že bysme měli podržet jednu ženskou, dokud její partner nezaplatí dluh. Měli jsme za to dostat každý 30 000 korun,“ vypověděl u soudu, kde se všichni od včerejška zpovídají z omezování osobní svobody, jeden z únosců Pavel H. (69).

Na únos se prý připravovali. Chtěli se vydávat za policisty, proto si šli předem koupit pouta. Nechtělo se jim za ně ale dávat tisíc korun, a tak pro ně zamířili do sexshopu, kde zakoupili pouta s kytičkami uzamykatelná na zlatý klíček za 200 korun. Ženu pak oslovili u školky, kam odvezla dceru. Řekli jí, že jsou policisté z protidrogové centrály a že ji odvezou na výslech. Cestou ji spoutali, na hlavu jí dali černý svetr a ovázali jí ho lepicí páskou. Sedm hodin ji pak drželi v bývalé hájence na Ústecku. Když chtěla na záchod, uvolnili jí jen jednu ruku. Močit musela na podlahu v koutě místnosti v jejich přítomnosti. Dodnes má z toho trauma. „Navštěvuje psychiatra, bere antidepresiva,“ uvedla státní zástupkyně.

Jeden z únosců pak přišel s tím, že plán neklapl. Partner ženy, místo aby zaplatil, zavolal policii. Oběť proto naložili znovu do auta a vysadili ji poblíž místa jejího bydliště. Hrozí jim za to až 12 let vězení.

defakto ( 28. listopadu 2017 14:09 )

... kdyby to nebyla skutečnost , považoval by jsem to za námět na filmovou tragikomédii , kdyby se to ještě dopracovalo a dostal to do rukou dobrý režisér . ... Dědci se asi nudili a chtěli se opět vrátit mezi své kámoše do basy !

janejaneja ( 28. listopadu 2017 09:51 )

Spíš by potřebovali psychiatra. Je to možný, co udělali ve svém věku ??

prycsnima ( 27. listopadu 2017 21:42 )

 No to je kjáva ,nechat se jako zatknout od důchodcůi. Koule jim měla nakopat kjeténům impotentním pjimitivním..

squirrel ( 27. listopadu 2017 20:12 )

zdravim...ti tri cesti gansteri jsou velmi nebezpecni svym spoluobcanum a budou i nebezpecni po tech dvanacti letech po svem propusteni k tomu je prosim treba prihlednout u vynaseni rozsudku nad nimi Meli by dostat vsichni bez rozdilu dozivoti a uz nikdy nevyjit mimo vezensky dvur!! Ano myslim to opravdu vazne...fakt je,ze nikoho nezabili..ale zamysleme se..stacila nejaka nahoda,problem a mohli zabit...te pani znicili jeji zivot a jeji rodine urcite take...zabili ji po psychicke strance... Vyjdou z vezeni,tam nasbiraji ti mizerove nove zkusenosti od protrelych kriminalkniku a vymysli novy,,projekt''treba unaset zeny,schovavat je v hajence a vodit k nim klienty,kteri budou platit.. myslim,ze u soudu by se mely pripady rozebirat hloubeji a ne jen co ten dotycny provedl,pak se podivat do tresti sazby..OK..tak to vypada na 12 let

naidka ( 27. listopadu 2017 19:56 )

A to si zdenekk-rego myslel, jak si přilepší k důchodu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání