Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kajínek odhaluje pravdu o korunním svědku Pokošovi: Prominuli mu vězení za to, že ukázal na mě!

Autor: aba - 
28. listopadu 2017
05:00

Jiří Kajínek dostal sice prezidentskou milost a je na svobodě i přes odsouzení za vraždy na Borech, ale i tak se snaží i nadále očistit své jméno a přesvědčit všechny o své nevině. Dlouhé roky střádá informace, které by mu mohly objasnit, jak přesně se tehdy všechno seběhlo, a nedávno se setkal i Michalem Jarolímem, vězněm, který tvrdí, že Pokošovi prominuli trest za to, že označil Kajínka jako pachatele.

V dokumentu TV Prima Já, Kajínek, který se na bývalého vězně zaměřuje, se Kajínek sešel s Michalem Jarolímem, bývalým vězněm, který se podle svých slov měl setkat s Vojtěchem Pokošem ve věznici v Plzni v roce 1996.

„Já byl na chodbě jako barákovej, já ho přijmul do trestu. Na sedm a půl let trestu jsem ho přijmul. A on řekl, že má tři hodiny na rozmyšlenou, aby ukázal prstem. Když ukáže prstem, že jste to byl vy, tak jde domů. Všichni se tomu smáli, že to není možný, a nakonec ukázal prstem a za tři hodiny byl venku – a to mu hrozilo dalších dvanáct let trestu,“ vypráví Kajínkovi Jarolím o nabídce, kterou měl údajně Pokoš dostat. Jel prý pak na soud, označil Kajínka za střelce a skutečně ho z vězení pustili.

Toto svědectví bývalého vězně podle Kajínka zapadá do celkové mozaiky událostí tak, jak o nich má on povědomí. „To, co říká pan Jarolím, do sebe naprosto zapadá. To, co říká, je jednoznačně to, co zažil, není to žádný výmysl,“ věří mu Kajínek.

Setkal se i s dalšími, kteří věří v jeho nevinu. Mimo jiné i vdovou po Štefanu Jandovi, Evou Jandovou, která je zároveň autorkou knížky Mého manžela nezastřelil Kajínek. Ta na své verzi trvá, stejně tak jako na Kajínkově nevině. Podle ní za to mohou policisté a šlo o spiknutí. 

Video: Kajínek opět v poutech! Zásahovku na něj přivolal kolemjdoucí!

Video  Kajínek opět v poutech! Zásahovku na něj přivolal kolemjdoucí!  - FTV Prima
Video se připravuje ...

squirrel ( 29. listopadu 2017 02:22 )

dodatek..To neustale se ohaneni slovem,,on je recidivista''ano,tento pan,o kterem tady tak prudce diskutujeme byl recidivista,to znamena..zjednodusim to..kradl,byl odsouzen a kradl znovu a byl odsouzen..OK,on ale kradl,on nebyl seriovy vrah!!!Prectete si prosim clanek o tech trech starych gansterich co uesli tu pani..maji dostat jen 12 let a urcite jim to ..prepocitaji na mene'' Opravdu nikomu neprijde divne,ze by mel tento ,,kradezovy'' recidivista sedet za mrizemi 23 let? Znovu opakuji a stojim, si za tim,bylo to na neho ,,usite''potrebovali ho mit pod kontrolou,to je cele...a ti co tady nejvice pod anonymitou nicku krici a nadavaji a zpochybnuji se boji z nejakeho duvodu o svou kuzi,si myslim...ono to tak byva,ze jak se do neceho zacne vrtat,tak muze na povrch vylezt i neco co nemelo

squirrel ( 29. listopadu 2017 02:16 )

zdravim...samozrejme,ze je ten pan obeti systemu Jsem na plnych sto procent presvedcena,ze on neudelal to,za co nezaslouzene tolik let sedel ve vezeni.Ten ,,system''se ho proste potreboval zbavit,citili ze mu to mysli daleko rychleji a presneji,nez leckomu z nich ,takove lidi oni nemohli potrebovat..a ten pan se snedou pleti mel u nich nejaky ten ..skraloup'',bylo pro ne lehke ho dostat do sve hry.Vite,nekteri pisou,ze se ted z pana,ktery sedel vice jak tretinu sveho zivota zbaveny sve svobody nepravem dela hrdina..ja osobne si myslim,ze to urcite hrdinstvi osobni sily a poradna davka inteligence musela byt...protoze tolik let sedet za neco co clovek neudelal muze i ze zdraveho cloveka udelat lidskou trosku a skoncit na uzavrenem psychiatrickem oddeleni A to,ze v teto dobe se mu ozyvaji spolecnosti s nabidkou filmu,knihy a on na nabidku pristoupi,je v naprostem poradku,on si potrebuje take vydelat na sve zivobyti a je to treba ponekud urychlit...utekla mu spousta let ..uz jen to,ze promarnil sanci mit sve dite,je opravdu smutne..preji mu mnoho zdravi,sily a at stale zustane takovy jaky je svym charakterem PS...a kauza toho stareho znameho novinare? Shrnu ji..koho chleba jedl...toho pisnicku mmusel prece zpivat /poopraveno/..ale nas to prece neprekvapuje..tak to bylo i znamych osobnosti ceske kultury,prece

gabreta ( 28. listopadu 2017 20:57 )

Hlavně by Kájínek nebyl tak blbej, aby nechal korunního svědka na živu! Možná Pokoš za prachy střílel sám! Když tohle etnikum za prachy pase vlastní manželky a dcery, proč by nesejmul za balík vlastního bráchu!!

snehulak ( 28. listopadu 2017 20:15 )

Pokoš lhal přinejmenším o střelbě z bezprostřední blízkosti. Znalec uvedl, že střely ho zasáhly ze vzdálenosti větší než metr padesát. Soudcům to nevadilo, ale zdá se ani Kajínkovým právníkům. Vůbec se tím rozporem nezabývali, což je při nejmenším podivné.

zvonik54 ( 28. listopadu 2017 19:57 )

 Kajínek má jednu velikou smůlu, že žije v tomhle státě podvodníků u Policie i u justice, kterým oběma vyhovuje každý zinscenovaný proces pro své udržení moci státních tunelařů. Čili, nikdo nikdy z Policie a justice NEDOVOLÍ otevřít kauzu vražd, aby se objevila skutečná pravda. Raději se bude věřit lháři, poněvadž je cikán. A opak by byl totiž rasismus, že? Nikdo nebude stát za člověkem, který byl jednou i neprávem označen za vraha, protože všichni hlupáci z něj mají strach už jen tím, že jim svobodně možná ukradne to, co si sami za tohohle režimu nakradli na státu! Čili, je v tom zase politika.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání