Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na diskotéce na Tenerife se propadla podlaha: Na místě jsou desítky zraněných

Autor: ČTK - 
26. listopadu 2017
16:19

Čtyři desítky lidí utrpěly v neděli nad ránem zranění na diskotéce na španělském ostrově Tenerife, když se tam propadla podlaha. Španělská média původně informovala o 22 zraněných, které odvezli k ošetření záchranáři. Dalších 18 lidí ale vyhledalo zdravotní pomoc samo či s pomocí známých a příbuzných. Mezi zraněnými je i několik cizinců, mimo jiné z Rumunska, Bulharska, Británie či Francie, uvedla televize RTVE.

Neštěstí se stalo v neděli ráno asi tři hodiny po půlnoci na diskotéce v obci Adeje na jihu Tenerife, který je jedním z Kanárských ostrovů. Zatím z neznámých příčin se na diskotéce propadla podlaha a návštěvníci popadali z výšky asi tří až čtyř metrů. V zemi vznikl otvor přes čtyři metry čtvereční.

Záchranáři vyprošťovali zraněné až do šesté hodiny ranní. Většina ze zraněných má zlomeniny končetin, zejména dolních. Podle místních úřadů jsou dvě osoby zraněny vážně, podle televize RTVE mají zlomeniny stehenní kosti. Šest lidí má zranění středně těžká a ostatní lehká.

Neštěstí se stalo v gay klubu Butterfly, který je součástí místního obchodního centra. To bylo dnes preventivně uzavřeno. Starosta města José Miguel Rodríguez uvedl, že prostory byly „v naprostém pořádku". Část centra, v níž se klub nachází, ale byla postavena asi před 40 lety a od té doby byla pravidelně kontrolována.

Starosta rovněž uvedl, že pod diskotékou se nachází prostory, v nichž byla herna. Ta ale byla naštěstí nyní zavřená. Na otázku, zda tam probíhaly stavební úpravy, které by mohly ovlivnit propad podlahy na diskotéce, starosta řekl, že o tom nic neví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání