Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podezřelý z vraždy ve Dvoře Králové v cele založil požár: Zapálil matraci, aby na sebe upozornil

Podezřelý z vraždy ve Dvoře Králové v cele založil požár: Zapálil matraci, aby na sebe upozornil.
Podezřelý z vraždy ve Dvoře Králové v cele založil požár: Zapálil matraci, aby na sebe upozornil.  (Autor: reprofoto TV Nova)
24. listopadu 2017
21:25

Pouhý den v cele zatím strávil muž (42) podezřelý z vraždy své spolubydlící (29), než o sobě dal opět vědět. Tentokrát přímo v cele zapálil matraci. Patrně na sebe chtěl upozornit.

Muž obviněný z vraždy své spolubydlící v Dvoře Králové podle serveru Novinky.cz založil ve vazební cele požár. Zaměstnanci věznice mu další ničení cely ale zatrhli a požár uhasili.

„Praktiky podobných vězňů známe. Chtějí tímto jenom provokovat a upozornit na sebe. Leckdy se cítí nevinně stíhaní s tím, že ve vězení jsou neoprávněně. Když už přestanou kopat do dveří, tak na sebe chtějí upozornit jinak,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.

Podle ní má i vznik požáru jednoduché vysvětlení.  „Vzhledem k tomu, že v prostorách věznice mají vymezené místo na kouření, tak by zápalky a zapalovače neměly představovat problém,“ dodala Kučerová.

Muž je podezřelý ze čtvrteční vraždy mladé ženy. Byl zadržen asi půl hodiny po činu. Navíc byl v hledání policie kvůli neplacení výživného. 

"Na místě činu bylo provedeno v průběhu několika hodin důkladné ohledání a byla zajištěna řada stop, které budou dále vyhodnocovány," uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Kriminalisté podle něj rovněž provedli podrobný výslech zadrženého muže. "Další okolnosti, jako například přesná příčina násilné smrti, motiv jednání a přesný skutkový děj vraždy je předmětem dalšího šetření královéhradeckých kriminalistů," dodal. Bude také provedena soudní pitva.

Policie zvažovala, že do pátrání po podezřelém nasadí vrtulník. "Ihned po oznámení byli do celé akce nasazeni policisté z okresu Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, ale i policisté ze zásahové jednotky. Krátce před dopadením muže byla schválena žádost o nasazení vrtulníku na místo," řekla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání