Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sebastiánek (†3) zemřel po chybě lékařů: Za jeho smrt padl ubohý trest

Autor: lm - 
23. listopadu 2017
16:09

Za zbytečnou smrt malého chlapečka zaplatí »jen« 200 tisíc korun. Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí rozhodl, že nemocnice v Nitře pochybila. Sebastiánek (†3) tu byl hospitalizovaný počátkem roku kvůli podezření na cukrovku, namísto pomoci ale v nemocnici našel smrt.

Tříletý Sebastiánek byl kvůli podezření na cukrovku hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče. Obavy rodičů personál nebral vůbec vážně. „S úsměvem říkali, že to je jen cukrovka, na cukrovku se neumírá,“ popsala zdrcená matka Dominika. Když žena upozornila sestru na to, že její syn vypadá zvláštně a přestává vnímat, zdravotnice jí řekla, že si chlapec nejspíš leží na kabelu. Sebastiánek ale pár hodin nato přestal dýchat a zemřel.

Smrt chlapečka vyšetřoval slovenský Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí, který v září tohoto roku konstatoval, že nemocnice skutečně pochybila. „Zjistil pochybení při poskytování zdravotní péče, přičemž nebyly včas provedeny všechny zdravotní výkony pro zajištění účinné léčby s cílem zlepšit zdravotní stav nezletilého pacienta,“ vysvětlil úřad ve stanovisku. Nemocnici kvůli tomu byla vyměřena pokuta, zaplatit má 8,5 tisíce eur (216 tisíc korun).

Fakultní nemocnice v Nitře prostřednictvím své mluvčí vzkázala, že rozhodnutí akceptuje a pokutu zaplatí. „Nemocnice zatím nevyvodila žádné důsledky vůči zdravotnímu personálu. Ty vyvodí až po prošetření případu externím znalcem,“ uvedla mluvčí Tatiana Timková.

obrobr ( 23. listopadu 2017 19:03 )

ty doktory zyvřít až zčernají a zaplatit několika milionovou omluvu , ikdyž rodičům to nepomůže...Sebastiánku měj se v nebíčku pěkně..ty doktory do pekla

sores ( 23. listopadu 2017 17:22 )

To mně podržte,v PC zde píší že herec Vetchý vysoudil za pomluvu půl miliónů a matka za smrt syna dostala 200 tisíc. To je tedy hnus hnusů

sores ( 23. listopadu 2017 17:14 )

V USA by rodina za smrt syna kterou zavinila nemocnice dostala několik miliónů.Ať se odvolají k nejvyššímu soudu i když jim to syna nevrátí. Je to stejný bor.d.el na Slováči jako v Česku. Oba státy jsou rozvojové se zlodějskými megaři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání