Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Maminku Evu (†28) zavraždil její milenec: Doživotnímu trestu se vysmál!

Autor: shp - 
22. listopadu 2017
15:00

Už je to definitivní. Brutální vrah maminky Evy (†28) se z basy už nedostane. Miroslav Štolc (51) se proti doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění odvolal. Banskobystrický soud však jeho pokus na zmírnění trestu zamítl a soudce vrahovi poslal jasný vzkaz.

Senát banskobystrického soudu chce zabránit tomu, aby vrah svoje běsnění nezopakoval a jeho rukama nevyhasl další nevinný život. Štolc (51) i přes nepříznivý rozsudek vycházel s úsměvem na rtech.

Já nejsem žádný masový, úkladný a ani nájemný vrah. Takovýto trest je nespravedlivý. Nezasloužím si takto přísný trest. Byl tu porušen zákon a všechno je zmanipulované,“ obhajoval se podle Nového Času Miroslav u soudu, u něhož přiznal vinu. Po brutálním činu podle vlastních slov odešel do supermarketu, kde si koupil jahody a nealkoholické pivo.

Pak se šel sám udat policii. „Jde o pachatele, který v zátěžových a stresových situacích neváhá použít sílu a násilí, aby dosáhl svého účelu. Jsme toho názoru, že ve vašem případě jen doživotí může zachránit další lidský život,“ konstatoval po zamítnutí soudce. Brutální vrah totiž ubodal Evu (†28) z Nové Baně 59 ranami vývrtkou na víno.

Po ženě zůstaly dcery Evka (11) a Robka (10), o které se nyní stará jejich biologický otec. Nebylo to přitom poprvé, co Štolc skončil u soudu. V roce 1989 škrtil svou přítelkyni Zuzanu (18) a vyhrožoval jí, že ji rozdrtí v mlýnku na maso. Pak ji polil kyselinou. To vše za to, že se s ním chtěla rozejít.

Odsouzen byl na šest let. Ven se dostal po polovině odpykaného trestu za dobré chování. V roce 1999 zavraždil těhotnou přítelkyni Evu (†18). Její tělo skryl na chodbě ve skříni v paneláku v Banské Bystrici, kde žil s rodinou. Odsouzen byl na 23 let, ale ven se dostal už po 17 letech na podmínečné propuštění. Trvalo jenom půl roku, než začal vraždit znovu.

Mukl-sk ( 6. prosince 2017 21:55 )

 Pet krát denne nutričné hodnotnú stravu?Balíčky?Návštevy?Bude sedieť na Slovensku,takže skape od hladu...že 5x 😂...poznám ho osobne,nemá rodinu,nemá nikoho...bude jesť 3x denne odpad a 23 hodín denne bude v jednej cele,bez kontaktu s vonkajším svetom...ale to si zaslúži...

ellenic ( 22. listopadu 2017 20:43 )

urim Jo a ještě bude mít k dispozici fitko, pětkrát denně nutričně hodnotnou stravu, balíčky od rodiny a návštěvy. Já bych ho poslala do kamenolomu, každý den z lochu pracovat fyzicky. On dvakrát zavraždí ženu a ještě se cítí poškozený .

urim ( 22. listopadu 2017 18:42 )

Tohle zvíře nás všechny bude ještě stát nemalé peníze. Měl by za ně v lochu do smrti přehazovat kamení z hromady na hromadu, ale to by bylo nelidské a určitě by se našel spolek který by to hnal k soudu a tak se bude odsouzený do nekonečna válet u televize a sledovat serialy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání