Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální smrt mladé Míši (†20): Robert ji uškrtil holýma rukama, stojí v obžalobě

Autor: shp - 
21. listopadu 2017
19:09

Policie ukončila vyšetřování brutální vraždy Míši Szcurekovej (†20) ze slovenského Kechneca. Mladá žena byla tři měsíce nezvěstná. V květnu ji náhodně našli v kůlně u domu v Abranovicích. Pohled na její tělo přikryté deskami naháněl hrůzu.

Policisty zalarmoval místní obyvatel Ján Dzvoňár (26) bydlící naproti na kopci. V neděli večer šel pro dřevo do kůlny vedle domku, kde kdysi bydlel v podnájmu. Ve stodole odkryl kuchyňskou desku, odkud se linul nesnesitelný zápach. V tu chvíli uviděl nahé ženské tělo ležící tváří dole.

Udělalo se mu zle a téměř omdlel. Bylo evidentní, že vrah Míšu surově uškrtil. „Ani nemluvil, nevěděl, co má dělat. Ihned volal policistům, ale ani jim nedokázal říct, co se stalo,“ popsala situaci webu Pluska.sk Jánova máma Amlie. Její syn Míšu poznal, i když ji předtím viděl jen na fotce, která byla vyvěšená po celé obci, když po ní pátrali.

Policisté ještě v ten večer zadrželi Roberta K. (32) z Abranovic. Po sedmi měsících nyní ukončili vyšetřování. „Na prešovskou krajskou prokuraturu byl dne 26. října podán návrh na obžalobu,“ informoval policejní mluvčí Daniel Džobanik. Muž, který podle obvinění sprovodil ženu ze světa, žádal o propuštěný z vazby.

Prešovský soud na neveřejném zasedání rozhodoval o dalším trvání vazby. „Právoplatně rozhodl o ponechání obviněného v tzv. útěkové vazbě, protože její důvody nadále trvají,“ uvedla mluvčí soudu Ivana Petrufová. Míša před svým zmizením žila se svým přítelem a jeho mámou v obci Svinia.

Naposledy se mu ozvala 27. února večer s tím, že nakupuje v obchodním domě v Prešově a chystá se domů. Tam už ale nedorazila a nedala o sobě vědět. Její poslední stopa vedla do Abranovic. Policie tam prohledala dokonce i klášter přívrženců Hare Krišna. Vyslechnut byl dokonce i Robert, který tvrdil, že u něj byla. 

Případ, který otřásl Slovenskem: Miroslav dostal za vraždu Evy doživotí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání