Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vyhladovělého a postřeleného psa zachránila před smrtí stanice: Senior ho daroval, nový majitel nejspíše týral

Autor: Kateřina Moravcová - 
21. listopadu 2017
19:31

Na kost vyhladovělý a s ránou po střelbě v hlavě. Do psí záchranné stanice Bull azyl Čáslav se Akgush dostal v opravdu  zuboženém stavu. Po pár dnech ale pookřál a vrátil se zpět k původní chovatelce.

Čtyřletý hafan rasy SAO (středoasijský pastevecký pes) musel zažít peklo. Do Bull azylu ho přivezli strážníci. „Byl apatický a vyhublý. Na hlavě měl ránu od zbraně na zabíjení prasat. Akgush špatně chodil a měl kožní plíseň. Tato rasa je poměrně odolná. Je tedy vidět, že musel dlouho trpět,“ říká Richard Kaudl z Bull azylu.

Ten proto neváhal a rozjel pátrání po majiteli. S pomocí veterináře rozluštili tetovací číslo, které měl oražené v tříslech. Krátce na to se mu tak podařilo spojit s původní chovatelkou. „Okamžitě přijela i s majitelem v seniorském věku, kterému psa prodala. Jenže pánovi byla nedávno amputována noha, a tak nebyl schopný se o psa starat. Proto se rozhodl, že ho bude darovat. To, že je Akgush u nás, a v tak špatném stavu, ho velmi zasáhlo,“ doplňuje Kaudl.

Psa totiž daroval obchodníkovi se zvířaty z Nového Boru, který mu tvrdil, že má chovatelskou stanici této rasy. „Kontaktovali jsme ho. Řekl, že pes špatně hlídal, tak ho dal pryč,“ dodává Kaudl. Případem se proto začala zabývat policie, protože zřejmě překupník může za jeho špatný stav.

Dojemné setkání

Bull azyl Čáslav Akgusche vydal původní chovatelce. Setkání s ní i majitelem -starším pánem bylo podle psích záchranářů velmi dojemné. „Akgush byl opravdu šťastný a ukazoval nám pózy, které jsme ještě neviděli. V jeho očích byla vidět naděje, v našich slzy dojetí a smutku z toho, co je člověk schopen udělat zvířeti,“ uzavírá Kaudl.

Video: Tyran vlekl za autem psa, zvíře se podařilo zachránit

bibijana ( 22. listopadu 2017 16:42 )

Ty si teda pořádně sprosté h.o.va.do. Podle toho, jak se vyjadřuješ,patříš mezi zrůdy, které taky týrají zvířata.Jsi v.ši.vák a fekál. Přej a bude ti přáno, doufám, že karma tě dostihne,špinit se s tebou už nebudu.

bibijana ( 22. listopadu 2017 11:23 )

Myslím, že tady nadáváš nesprávnému.Magor si ty,tolik, co pro týráná zvířata dělám já, to dělá málokdo zde z diskutujících, včetně tebe.Já na rozdíl od tebe jenom nežváním a neurážím slušného a citlivého člověka.Tak běž,najdi ty tyrany a rozkopej jim držku, jak tady vyhrožuješ.Vedeš jenom tlachy a bláboly a urážíš.Ty táhni do p.í..če, magore! A příště si dej pozor, na koho pliveš, rozuměls?!!!!

bibijana ( 22. listopadu 2017 10:47 )

Zbytečně tady ubohého psa litujete a spíláte trýzniteli!Dle mých dosavadních zkušeností je pro veterinární správy, úředníky, policii a justici čokl čoklem, kterým není potřeba se vůbec zaobírat.Tohle,jako všechny ostatní zrůdné případy týrání, zůstane nepotrestáno! Už jsme tady někdy zprávu o nějaké pokutě,nebo trestu? Konec, tečka.

0707 ( 22. listopadu 2017 10:19 )

Chudák věrný pes! Střelil bych do hlavy překupníka a pak ho zahrabal hluboko pod zem, aby už nikdy nikomu neškodil!!!!! A co na to vy? Páni policisté a páni soudci???????

ludmilak ( 21. listopadu 2017 22:47 )

Je hrozné, jak se lidi chovají ke zvířatům, co pejsků trpí kvůli hnusným, bezcitným tyranům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání