Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vláďa (†15) zabil jmenovce Vladimíra (†49). Bylo to jinak, tvrdí jeho máma

Autor: shp - 
20. listopadu 2017
22:29

Teprve patnáctiletý Vladimír skončil za mřížemi. V neděli dopoledne soudce Okresního soudu Žiar nad Hronem nechal chlapce ve vazbě z důvodu, aby nepokračoval v trestné činnosti. Mladíka policie obvinila ze zabití jmenovce Vladimíra (†49). Ten podlehl zraněním po brutální bitce. Rodiče chlapce však tvrdí, že to bylo vše jinak.

Matka a otec obviněného teenagera přiznali, že jejich syn je problémový. „Nechce brát léky a potom je zlý. V souvislosti s alkoholem se to jen zhoršilo. A v ten den mu ještě jako nezletilému v hospodě nalili. Já jsem měla celý den v práci špatný pocit,“ řekla Novému Času mladíkova matka s tím, že její syn strávil skoro celý život v resocializačních zařízeních po celém Slovensku.

V červnu se vrátil z léčení a v blízké době měl jít na další. „Velmi nás mrzí, co se stalo. My jsme slušná rodina. On ho ale vyprovokoval a můj syn se jen bránil. Ještě se ukáže, že v tom byl někdo třetí,“ říká Vláďova máma a pokračuje: „Našel ho opilého na zemi a v žádné hospodě se nepohádali. Pomohl mu a potom se začali hádat. Syn ho třikrát udeřil, ale potom se zeptal, zda je v pořádku. Odpověděl, že ano. Potom se rozešli a jeho srazilo auto,“ dodala nešťastná máma.

Podle informací TV JOJ chlapec při výslechu řekl, že před útokem kouřili na zídce a podnapilý muž měl ztratit rovnováhu a spadnout na teenagera. Ten ho odstrčil a potom i napadl. Při soudní pitvě zjistili, že Vladimír měl zlomená žebra, poškozenou plíci i játra a krvácel do břišní dutiny. „Vyšetřovatel začal trestní stíhání za zločin usmrcení, ale na základě soudní pitvy, která potvrdila cizí zavinění, změnil právní kvalifikaci na zabití,“ řekla policejní mluvčí Mária Faltániová. Mladíkovi hrozí za jeho čin vězení v trvání 1,5 až 4 roky.

SwjetSteenoo ( 21. listopadu 2017 11:35 )

Uklouznul ve sprše. Stane se mu to až zítra, ale vyšetřovatel to v posteli řekl milence už včera a ta hned telefonovala do Plesku, jestli to Klíma pro někoho nekoupí.

majojo ( 21. listopadu 2017 08:14 )

Podle titulku zesnuli oba.

nika70 ( 21. listopadu 2017 00:25 )

A co se stalo tomu mladýmu, že je u něho křížek?

milofr ( 20. listopadu 2017 22:56 )

Mladíkova matka řekla že jsou slušná rodina, mladík strávil většinu svého mladého života v různých ústavech po celém Slovensku, odmítal brát léky a chlastal*** velmi slušná rodina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání