Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tohle jsem čekal: Nečesaný promluvil o žalobkyni, která ho dvakrát poslala za mříže

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
21. listopadu 2017
05:00

Pět let soudních tahanic a konečně zvrat! Lukáš Nečesaný (25) byl u královéhradeckého soud poprvé od vypuknutí kauzy zproštěn obžaloby. S manželkou Veronikou (23) poskytli Blesku exkluzivní rozhovor.

Poprvé jste si Hradci Králové vyslechl slovo "zproštěn". Věřil jste v to?

Lukáš Nečesaný: Doufal jsem ve spravedlnost a v tuto chvíli si myslím, že jí bylo učiněno za dost. Momentálně jsem hrozně spokojený a myslím, že je spokojená i má rodina.

Co se vám honilo hlavou, když soudce začal číst rozsudek?

Lukáš Nečesaný:  Byl jsem hrozně nervózní a přišlo mi to nekonečné. Ale když zaznělo číslo paragrafu, tak už jsem začal věřit, že to dobře dopadne. Nebylo to totiž stejné číslo, které jsem slýchával předtím.

V soudní síni jste měl velké množství podporovatelů, kteří dokonce propukli v jásot...

Lukáš Nečesaný: Samotného mě překvapilo, že jich přišlo tolik. Děkuju, že mi ti lidé tolik let drželi palce, chodili na soudy a podporovali mě. Strašně si toho vážím a moc mi to pomáhalo.

Mezi těmi podporovateli byla i vaše manželka. Jak jste to prožívala?

Veronika Nečesaná: Byli jsme samozřejmě hrozně nervózní, ve stresu. Předchozí zkušenosti byly strašný. Člověk přestává věřit ve spravedlnost, když to vidí. Ale stále jsme doufali, věřili... A konečně to byl spravedlivý proces. Ale samozřejmě boj jde dál.

Státní zástupkyně se odvolala, s tím jste počítali?

Lukáš Nečesaný: Určitě čekali. Podle jejího dosavadního vystupování tady před Krajským soudem jsme to čekali.

Bude nějaká oslava?

Lukáš Nečesaný: Ne, nic neslavíme, jedeme dál. Boj není u konce, takže já se jdu věnovat dceři, škole, rodině. V tomhle duchu budu trávit další dny.

Veronika Nečesaná: A klidné Vánoce. (pozn. red. Loňské Vánoce měl Nečesaný trávit v plzeňské věznici. Nejvyšší soud ho ale tři dny před Štědrým dnem propustil na svobodu.)

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání