Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sebevražda šéfredaktora z Rozhlasu: Petra Zettnera (†40) postrádají kamarádi i kolegové

Šéf Rádia Junior Petr Zettner tragicky zemřel.
Šéf Rádia Junior Petr Zettner tragicky zemřel.  (Autor: Český rozhlas)
Autor: dce - 
21. listopadu 2017
05:07

Náhlá smrt Petra Zettnera hluboce zasáhla všechny jeho blízké včetně kolegů z rozhlasu. Petr totiž před nedávnem převzal otěže šéfredaktora stanice Rádia Junior Českého rozhlasu. Jeho přátelé i kolegové na něj vzpomínají i na sociálních sítích.

Zpráva o skonu šéfredaktora Rádia Junior Petra Zettnera (†40) přišla nečekaně v neděli. „O víkendu tragicky zemřel Petr Zettner, šéfredaktor Rádia Junior, jedné ze stanic Českého rozhlasu. Bylo mu 40 let,“ informoval Český rozhlas na svém webu.

Podle informací blesk.cz spáchal mužv noci na neděli sebevraždu a oběsil se na lávce vedoucí pod Radotínským mostem v Praze. Policie potvrdila prošetřévání případu i to, že k němu přistupuje jako k sebevraždě. Zettner měl nechat i dopis na rozloučenou.

Mladý muž bude nyní velice chybět všem svým blízkým. Mnoho z nich ani nechápe, co se vlastně stalo. „Jeho tragické úmrtí mě i všechny ostatní rozhlasáky nečekaně a bolestně zasáhlo. Petr Zettner byl nejen skvělý odborník a profesionál, ale také úžasný člověk, na jehož kamarádství se dalo za každých okolností spolehnout,“ napsal generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Petr byl fajn chlap a jeden z těch rozhlasáků, co mne svým povzbuzováním neustále dodával chuť do práce. Jeho: ‚Děláte to dobře, Lukáši‘ nikdy nezapomenu,“ svěřil se další ze spolupracovníků.

„Strašná ztráta... Kdyby tak věděl, jak MOC bude chybět! Bylo mi ctí mít ho za šéfredaktora a pracovat s ním na nové vizi Rádia Junior. Profík každým coulem. Měl spoustu skvělých nápadů, vše pečlivě analyzoval a makal jak šroub! Chtěl toho po ostatních dost, ale nejvíc od sebe. Vždy perfektní příprava. Navíc férový a slušný chlap. Tolik jsme se od něj mohli naučit... Nesmírná škoda... Takhle to nemělo dopadnout...,“ sdílela kolegyně Klára.

Petra ale postrádají i jeho kamarádi a spolužáci ze školy. „Peťo, čest Tvé památce a upřímnou soustrast rodině. A zase je nás o jednoho spolužáka a kamaráda méně. Sice jsme se poslední dobou moc nevídali, ale ty lumpárny, co jsme spolu vyváděli, na ty se opravdu nedá zapomenout. Odpočívej v pokoji, kamaráde,“ napsal pan Vladimír.

Zettner vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Začínal jako zvukař v Rádiu Vysočina, poté pracoval v Rádiu Impuls i v České televizi. Do ČRo nastoupil poprvé v roce 2003 na pozici editora, redaktora a moderátora regionálního vysílání. Následně se věnoval spuštění nového Rádia Jihlava. Do Českého rozhlasu se vrátil v roce 2010, kde postupně zastával funkci vedoucího redakce Radiožurnálu a analytika programu.

Jana cat ( 21. listopadu 2017 11:24 )

 Zeptal se vubec nekdy nekdo z jeho kolegu,znamych nebo pratel,jestli tohohle jinak dokonaleho profesionala netrapi neco vazneho jako cloveka?neni nikomu divne,ze delal praci ktera ho bavi a tesi,kolegove obdivuji jeho pristup k praci a najednou jde a hodi si laso na lavce??podle meho jste ho nikdo neznal jako clo eka,jeho lidske problemy,proto vas to tak najednou vsechny strasne prekvapilo,anebo jste je vedome prehlizeli,je prece pohodlnejsi se vyhnout neprijemnym,ozehavym tematum,nez do toho slapnout,ale treba tak byste tomu mohli zabranit..

ivoadler ( 21. listopadu 2017 11:05 )

Co za tím bylo? Homosexualita, AIDS nebo jiná nemoc? Byl ženatý nebo aspoň vázaný? Měl děti? Tohle už nám měl Blesk sdělit.

jany ( 21. listopadu 2017 10:11 )

a napisete teda vic, nebo budete este 4 dny jen psat to same dokola? uvest, ze to byl sebevrah, trvalo 3 clanky a jeste jste pod prvnim zrusili diskusi

clarabella ( 21. listopadu 2017 09:33 )

 Pokud měl děti, tak doufám, že se za to co jim udělal smaží v pekle. Pokud děti neměl, tak je to jeho věc, jak se svým životem naložil a snad už ho nic netrápí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání