Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Toho zmetka bych bodla znovu! Seniorka, která zabila zloděje, se bojí vězení

Autor: Karel Janeček - 
18. listopadu 2017
18:28

Jarmila Miklušová (67) z Ostravy je veřejně známou hrdinkou poté, co se neohroženě a s nožem v ruce ubránila lupiči Radku F. (†46), jenž se ji snažil podruhé zmlátit a okrást. Zabila ho.

V polovině září probudilo seniorku řinčící se sklo z venkovních dveří. „Probudilo mě to. Šokovaná jsem popadla nůž a vyděšená šla ke dveřím. Řval, že mě zabije a taky by mě zabil. Šlo mi o život, a ten zmetek dostal ránu nožem,“ vzpomíná.

Zfetovaný Radek se vloupal do příbytku osamělé seniorky dvakrát. „Poprvé mě pořádně pomlátil o kachličky, na zemi do mě kopal. Krvácela jsem po několik dnů. Poté, co mi ukradl 20 tisíc, zmizel a objevil se za čas,“ říká statečná Jarmila.

Lupič při obou útocích ženu notně zranil. Potíže má s páteří. „Kdyby se objevil další takový zmetek, tak to udělám znovu, a vůbec toho nelituji, jen jsem se bránila a zabila ho,“ říká neohrožená Jarmila. „Že je po něm, jsem zjistila až druhý den od policie. Dva měsíce tu teď trnu strachy, že si mě zase někdo vyhlédne, a zamorduje mě. Netušíte, co hrůzy denně zažívám,“ pláče Jarmila. „Po smrti manžela a syna nikoho nemám. Třikrát v noci kontroluji kliky, no bojím se pořád, cítím se strašně,“ posmutněla.

Šlo o nutnou obranu?

Nožem bodla vloupače pod žebra Jarmila Mikušová ze zoufalství v nutné sebeobraně. Nemohla tušit, že jen jednou dobře mířenou ranou zloděje sprovodí ze světa. Případ ale i tak má v rukách nadále policie. „Prověřování okolností události pokračuje,“ sdělila Blesku policistka Gabriela Holčáková.

sores ( 19. listopadu 2017 11:35 )

Také bych se bránila a nenechala se zabít do.by.tkem. Jasně že bych ho ubodala, žádné slitování s bestií. Babka je hrdinka

Gentleman3 ( 19. listopadu 2017 09:19 )

Hm no...Jestli maji dukaz, ze ji napadl po druhe.. Ja se v soudnictvi nečvyznam...Hodne asi zalezi na Policii

mikimaus321 ( 19. listopadu 2017 08:30 )

Místo toho aby ji Zeman pozval na hrad místo Vondráčkové a dal ji vyznamenání tak hrdinku národa stresují FUJ POLICII

vasek711 ( 19. listopadu 2017 08:24 )

ten pripad meli uz davno uzavrit...konec koncu pani udelala to, co policajti meli uz davno udelat.

DWEI ( 19. listopadu 2017 07:31 )

arne 100 Věznice jsou přeplněné, recidivisté se stále vracejí a jsou absolutně nepolepšitelní! Zatěžují soudy a státní kasu....... Bohužel ale když se někdo při ochraně svého života a majetku zachová jako tato paní, tak s ní policie jedná jak s vrahem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání