Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Obří požár známého motorestu na D10: Hasiči hledají ohniska, dálnice je opět průjezdná

Video se připravuje ...
Autor: ČTK ljš - 
19. listopadu 2017
10:18

Od sobotního poledne bojovali hasiči s rozsáhlým požárem u motorestu Čtyři kameny poblíž dálnice D10 nedaleko Hlavence u Prahy. Oheň zachvátil střechu budovy, nikdo ale naštěstí nebyl zraněn. Škoda se odhaduje na 30 milionů.

Hasiči dostali požár motorestu Čtyři kameny u dálnice D10 nedaleko Hlavence u Prahy pod kontrolu v sobotu večer a budovu dál dohašují. "Na místo bylo vysláno kolem 40 jednotek, s hašením pomáhal i vrtulník," řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

"Okolo 19:00 jsme požár lokalizovali. Redukujeme síly a prostředky, část hasičů bude odeslána zpátky na své základny," uvedl mluvčí kolem 20:00.

Dřevěná koliba s doškovou střechou byla před časem postavena na místě původního motorestu známého z filmu Vrchní, prchni! s Josefem Abrhámem v hlavní roli. Co bylo příčinou ničivého požáru, který dřevostavbu zcela pohltil, je zatím otázkou. Škoda se bude podle mluvčího pohybovat v řádech desítek milionů. "Hrubý odhad je 30 milionů korun," uvedl.

Požár byl oznámen hodinu před polednem. Hasiči nejdříve vyhlásili druhý stupeň poplachu, pak třetí a nakonec čtvrtý, který využívají jen při mimořádných situacích. Důvodem byl nedostatek vody, kterou musejí přivážet z několikakilometrové vzdálenosti. Ve směru na Prahu byla proto uzavřena dálnice, aby se cisterny mohly dostat na místo co nejrychleji. Situaci komplikovalo i to, že poblíž motorestu je benzinová čerpací stanice. Zásah byl složitý také proto, že jde o dřevostavbu s doškovou střechou, která se obtížněji hasí.

Provoz na D10 ve směru na Prahu byl zastaven před 13:00, dálnice pak byla otevřena krátce před sobotní půlnocí. Na místě přes moc zůstaly už jen čtyři profesionální a jedna dobrovolná jednotka, které vyhledávaly skrytá ohniska pomocí termokamery a dohašovaly je. "Úplnou likvidaci požáru nemáme, ale jenom z toho důvodu, že je tam plánováno došetření a může se tam ještě něco objevit," uvedl mluvčí. Rozhodně ale podle něj nehrozí další rozhoření. "U takhle rozsáhlého požáru je vždy riziko skrytých ohnisek," řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

agfor ( 19. listopadu 2017 11:25 )

Předražené a nechutné jídlo, málo hostů. Korunu tomu dodal zákaz kouření. Tak si majitel zvedl tržbu zapálením - dneska běžná věc. Pak se divíme, že platíme čím dál vyšší výpalné pojišťovnám.

moiaza ( 18. listopadu 2017 18:15 )

Co shoří, to neshnije. Možná podvod, možná prání Klausových špinavých peněz, možná náhoda. Proto to nechávám na odbornících a s pozdravem "nehas, co tě nepálí", přeji hezký večer.

drazor ( 18. listopadu 2017 17:22 )

Hlavně že je před tím videem reklama na tu pičovskou Alzu, ten *** Bohdan Tůma mě tím namluvením toho zeleného ***a už sere.

kajakosik ( 18. listopadu 2017 16:37 )

arne100 Co mě je známo před 14 dny tam proběhla revize a byli dělané s naprostou pravidelností. Nepište nesmysly, když víte kulový.

Zackel ( 18. listopadu 2017 13:55 )

Jestli ty kontroli budou dělat takoví odborníci, tak z toho bude každý divý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání