Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Velká máslová loupež v Lidlu: Za 10 kostek až 3 roky vězení!

Za loupež másla hrozí mladíkovi 3 roky.
Za loupež másla hrozí mladíkovi 3 roky.  (Autor: koláž blesk.cz)
Autor: aba - 
16. listopadu 2017
10:35

Máslo a jeho cena je v posledních měsících populární téma. Zatímco ve Francii je to nedostatkové zboží, v Česku je pro změnu drahé. A právě tahle komodita padla do oka zlodějíčkovi v Jablonci. Za pár ukradených kostek mu ale hrozí tři roky.

Zlodějíčkovi se jeho touha po másle nevyplatila. Z prodejny Lidl v Jablonci nad Nisou se pokusil letos 5. listopadu ukrást deset kostek másla v celkové hodnotě 500 korun.

Jednadvacetiletému mladíkovi už policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Jenže se nejedná o první podobný přestupek, a tak by pro něj trestní dohra mohla být mnohem závažnější.

„Muž byl již v letos za takový čin pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Jablonci nad Nisou. Vzhledem k této skutečnosti mu nyní za spáchání uvedeného činu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ řekla tisková mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová. Cena másla už ale začala klesat, a tak možná mladík zaplatí třemi lety vězení krádež, která se mu ani finančně nemohla vyplatit.

 Video: Máslo v akci v Uherském Hradišti

Desterz ( 16. listopadu 2017 19:06 )

Právní kličky jsou zauzlovanější než střevo, a, bohužel, výsledek těch kliček obvykle dopadá na člověkovu hlavu. Mohli mu třeba zkusit přišít, že krádeží chtěl způsobit nedostatek, čili utrpení jiných rodin, neboli teror nouzí (jako svého času proslulý generál Grant, ten za to ale byl vyznamenán, no to víte - generálové můžou...), a za to už je flastr jak za velezradu

janasorry ( 16. listopadu 2017 16:33 )

Zdravim...to uz je opravdovy cesky Kocourkov Oni chteji 60KC za 250 gramu?? Napriklad v USA maji tady toto maslo za 2,60$ ....ale za 440 gramu!!! Je to opravdu smutna kauza

gabreta ( 16. listopadu 2017 11:34 )

Jediná změna je, že odpadlo "Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví"!!

moiaza ( 16. listopadu 2017 11:04 )

To jsme to dopracovali. Za komunistů jsme stáli frontu na banány a za Havlokapitalismu krademe máslo v obchodě. Dnes fronty na babány nejsou, ale ani se nikdo na ty babány nehrne. Jejich cena je neúměrná jejich kvalitě. V Africe by takové banány nežraly ani opice!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání