Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok v teplické nemocnici: Sestry po masakru umyly krev, až pak volaly policii, tvrdí syn oběti

Autor: ljš - 
14. listopadu 2017
16:30

Zničily sestry důležité důkazy? Syn muže, kterého na neurologickém oddělení teplické nemocnice pobodal jiný pacient (86), tvrdí, že policie byla na místo přivolána až po jeho naléhání. Předtím prý personál místo činu uklidil.

Incident se odehrál v noci z pátku na sobotu na neurologickém oddělení. Podle mluvčího Krajské zdravotní Iva Chrásteckého zaútočil muž kapesním nožíkem. „Napadení byli odesláni na chirurgii, kde byly jejich rány ošetřeny, a oba se poté vrátili na neurologické oddělení,“ uvedl Chrástecký.

Martin Ch., syn jednoho z napadených, však tvrdí, že nemocnice útok dostatečně neřešila. „Personál to policii neoznámil, že tam došlo k takovémuhle incidentu. Byly zameteny stopy krve a všeho, což kriminalisté říkali, že to tam měly ty sestry nechat. Až potom přijela policie, když jsme se my osobně s mojí maminkou o to zajímali,“ řekl televizi Prima.

Podle vyjádření policie byl ale senior do psychiatrické léčebny převezen právě za doprovodu policie. Napadení prý nešlo zabránit. „Měl být po čtrnáctidenní hospitalizaci v sobotu, tedy týž den, propuštěn do domácího léčení. Během hospitalizace dodržoval léčebný režim a nejevil žádné známky agresivity,“ uvedl mluvčí.

S tím Martin Ch. nesouhlasí, útočník se prý choval divně. „Neustále se zmiňoval, že ho chce někdo zabít, podezíral Romy, personál domova důchodců, kde byl před svou hospitalizací, i pacienty na pokoji. Vydával děsivé zvuky, hučel a vrčel jako medvěd,“ popsal.

Policie případ vyšetřuje pro podezření z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Událost si převzali krajští kriminalisté. „Muž zatím obviněn nebyl,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání