Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Exmilenka vyšetřovatele Nečesaného: Sex měla i s dalším policistou, tvrdí její kamarádka

  • Autor: ljš - 
    14. 11. 2017
    05:01

    Přiznala poměr s hlavním vyšetřovatelem Lukáše Nečesaného Milanem Juštou, dalšího partnera však Jana T. zuby nehty tajila a na otázku státní zástupkyně odmítla odpovědět. Její kamarádka ale v pondělí vnesla do celé věci světlo. Kdo jsou tedy jednotlivé postavy, které v kauze vystupují?

  • 1.Jana T.

    K soudu v poutech přivedli i milenku vyšetřovatele Jušty. K soudu v poutech přivedli i milenku vyšetřovatele Jušty. | David Malík

    Jana T. do kauzy Lukáše Nečesaného vstoupila čestným prohlášením, ve kterém tvrdila, že byla milenkou hlavního vyšetřovatele případu Milana Jušty, který jí měl svěřit, že policie v případu manipulovala s důkazy.

    V době, kdy prohlášení sepsala, byla ještě majitelkou čistého trestního rejstříku. To se ale nyní změnilo. Minulý týden vyšlo u soudu najevo, že čeká ve vazbě na soud, který bude řešit její obvinění z krádeží a distribuce drog. Podle zjištění soudu je přitom už od května v podmínce právě za krádeže.

  • 2.Lukáš T.

    Lukáš T. je bývalý manžel Jany T., který dostal letos v říjnu sedm let za dvě loupežná přepadení Kauflandu v Náchodě. Byla to právě jeho bývalá manželka, kdo na jeho vinu upozornil. Stala se tak v případu korunní svědkyní. K udání ji podle její výpovědi na GIBS přiměl jiný policista, se kterým se podle svých slov v té době přátelila. Ten jí domluvil schůzku s Milanem Juštou, který případ vyšetřoval. 

    Když se Lukáš T. dostal z vazby a zjistil, že jeho žena měla poměr s kriminalistou, který šetřil případ Nečesaného a údajně ho ovlivnil, rozhodl se rodinu kontaktovat. „Pustil nahrávku nějaké ženy a chtěl statisíce za informace. Že jde o jeho manželku, vůbec neřekl. Vyhodil jsem ho,“ řekl o něm Blesku Luděk Nečesaný, otec obviněného.

    Rodinu pak kontaktovala sama Jana T., které prý bylo obviněného mladíka líto.

  • 3.Kriminalista Milan Jušta

    Vyšetřovatel Milan Jušta před soudem Vyšetřovatel Milan Jušta před soudem | David Malík

    Elitní královéhradecký vyšetřovatel Milan Jušta, který pracoval i na případu heparinového vraha, měl na starost vyšetřování kauzy loupežných přepadení v Náchodě. Tak se setkal s Janou T., která přišla udat svého manžela. Během krátkého času mezi nimi vznikl milenecký poměr, který Jušta pod tíhou důkazů přiznal. Za své jednání byl prý kázeňsky potrestán, údajně snížením platu.

    Skutečnost, že měl poměr s korunní svědkyní, zkomplikovala nejen samotný případ loupežných přepadení, ale také kauzu Nečesaného. Vrchní soud sice prohlášení Jany T. smetl ze stolu, Nejvyšší soud to ale označil za chybu a nařídil ženu vyslechnout. Ta svou výpověď nezměnila, Jušta ale přiznal pouze milenecký poměr. Jakoukoli manipulaci s důkazy v případu odmítl.

  • 4.Kamarádka Kateřina U.

    Svědkyně Kateřina U. před soudem Svědkyně Kateřina U. před soudem | David Malík

    Kvůli doplnění výpovědi Jany T. nechala státní zástupkyně předvolat její kamarádku Kateřinu U. Ani ta ale není žádný svatoušek a k soudu ji přivezla eskorta z věznice. 
    Janu T. popsala jako drogově závislou prostitutku, která spala s muži, když od nich něco potřebovala. To měl být i případ kriminalisty Jušty, od kterého prý chtěla pomoci v případu jejího manžela.

    Kateřina U. tvrdí, že Jana T. svědčila v případu Nečesaného za peníze. Určitý finanční obnos si podle ní přivezla z Prahy, kde sepisovala čestné prohlášení. „Nevím, kolik to bylo, možná dvacet tisíc,“ řekla.

  • 5.Tajný milenec

    Jana T. vypovídala u soudu na otázky obou stran ochotně až do chvíle, kdy se jí státní zástupkyně na samém konci zeptala, s kým kromě kriminalisty Milana Jušty měla v té době poměr. Žena několikrát odmítla odpovědět s tím, že klidně dostane pokutu. Když jí soudce řekl, že nemusí odpovídat jedině v případě, že by si způsobila trestní stíhání, zopakovala, že odpovídat nebude.

    Otázku tajemného milence pomohla na dotaz státní zástupkyně vyřešit její kamarádka Kateřina O. Ta uvedla, že šlo o dalšího policistu. Jeho jméno si však nepamatovala. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání