Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Farářka byla znásilněna s nožem na krku. Chytila pohlavní nemoc, kvůli které je neplodná

Farářka Sonya Doragh promluvila o znásilnění.
Farářka Sonya Doragh promluvila o znásilnění.  (Autor: Twitter)
Autor: shp - 
13. listopadu 2017
13:24

Život se s liverpoolskou farářkou Sonyou Doragh (45) nemazlil. Když jí bylo sedmnáct let, byla během několika měsíců hned dvakrát znásilněna. Po téměř třech desítkách let se žena víry rozhodla vyprávět svůj děsivý příběh, aby varovala ostatní a pomohla těm, které potkal stejný úděl, aby se smířili se svým osudem.

Zpočátku Sonya vinila ze znásilnění sama sebe. „Neoznámila jsem to hned, protože jsem se obrovsky styděla a vinila z toho sebe. Teenagerova schopnost sebeobviňování je obrovská. Byla moje sukně příliš krátká? Měla jsem na sobě špatnou barvu rtěnky?“ promluvila Sonya pro Liverpool Echo.

„Měla jsem být ve škole, ale svítilo sluníčko a rozhodli jsme se s přáteli, že si užijeme dobré počasí. Když jsme mířili domů, nabídla jsem pár lidem, že je svezu domů. Jeden muž řekl ano, a když jsme přijeli k němu domů, zeptal se mě, jestli se nechci seznámit s jeho rodinou,“ vzpomíná farářka na nejhorší chvíle svého života.

„Nic jsem netušila, zdálo se to normální. Proč bych neměla být v bezpečí? Jenže minutu poté, co jsme vešli dovnitř, na mě vytáhl nůž a znásilnil mě. Očividně to plánoval od chvíle, kdy jsem mu nabídla svezení,“ uvědomila si. Sonya byla panna, když byla znásilněna s nožem na krku. S tím, co se jí stalo, se tehdy svěřila jenom jedné kamarádce.

„Nemyslím si, že je něco děsivějšího, než být znásilněna s nožem na krku. Šla jsem na kliniku a myslela si, že mám AIDS. Měla jsem chlamydie, o nichž násilník pravděpodobně sám nevěděl. Byla jsem léčena antibiotiky,“ vzpomíná na vyšetření farářka. Jako by to nestačilo, potkala ji děsivá zkušenost i podruhé.

O nějaký čas později šla Sonya do klubu s kamarádkami. Po tahu se rozhodla, že přespí u jedné z nich. „V pokoji bylo několik dívek. Vzbudilo mě, když jedna z nich odcházela pryč a já zůstala sama, ale pak jsem spala dál. Když jsem se probudila, už se to dělo a bylo příliš pozdě,“ vzpomíná Sonya.

Podruhé ji znásilnil muž, kterého moc dobře znala a věřila mu. Jak se ukázalo, byly její pocity k němu neoprávněné. O tom, co se jí stalo, však Angličanka mluvit nedokázala. Ve 24 letech našla víru a později se stala farářkou. Nakonec našla i lásku a provdala se. Když chtěli s manželem Philem počít dítě, nedařilo se. Sonya se nechala vyšetřit a zjistila, že je neplodná.

„Nechala jsem to být příliš dlouho, než jsem vyhledala pomoc,“ dodává smutně Sonya. Touhy mít děti se však nevzdala. S Philem se stali pěstouny dvou chlapců, kterým je nyní 18 a 20 let. Když se naskytla možnost, adoptovali je. Před pěti lety adoptovali třetí ratolest, a to rovnou po narození. Farářku znásilnění nezlomilo a nyní je šťastná. Mužům, kteří ji tolik ublížili, již odpustila.

Podívejte se na nebezpečné mýty o znásilnění:

Video  Česko je opředeno řadou nebezpečných mýtů o sexuálním násilí  - Andrea Ulagová, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

djaba ( 13. listopadu 2017 21:42 )

A co takhle nový nábytek, nábytek z masívu není nejlepší .

fesak2 ( 13. listopadu 2017 19:57 )

události z nějaké tramtárie (z muslimského světa) jsou mi ukradené

sores ( 13. listopadu 2017 16:03 )

Bez milosti takové bestii uříznout ptáka aby už neničil život jiným ženám

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání